Plataformes digitals, les aliades per a mantindre l’activitat lectiva

Des que es van suspendre les classes dilluns passat 16 de març a causa del Covid-19, alumnes i docents estan emprant les noves tecnologies per a tractar de mantindre certa normalitat quant a activitat lectiva es refereix.

Segons cada centre educatiu, el sistema varia, i és que, en alguns casos, s’està realitzant el horari habitual de classe, per exemple, per als més majors de 8 a 14 o de 8 a 15 hores, segons el dia, però a través d’internet amb videoconferències.

D’aquesta forma, els alumnes sí que estan seguint el ritme normal i avançant en el material previst per a l’actual curs escolar.

DIVERSITAT D’EXPLICACIONS

L’opció de respectar l’horari de classe, no és per la qual han optat tots els centres, ja que en uns altres, els estudiants de secundària estan realitzant ‘videollamadas’ amb alguns professors, però altres docents han triat realitzar vídeos explicant la matèria i pujar-los a la plataforma digital per la qual es comuniquen alumnes i professors. D’aquesta forma, es dificulta la resolució de dubtes, i en la majoria de casos, les ‘videollamadas’ s’empren per a corregir el deure, segons ha sabut aquest periòdic.

Aquesta elecció suposa que els estudiants no mantinguen una rutina diària, tal com portaven de manera presencial en els col·legis i instituts.

OPCIONS PER ALS XICOTETS

D’altra banda, en altres centres l’activitat lectiva dels més xicotets està sent adaptada pels professors, emprant vídeos o altres recursos alternatius als llibres, i tenint en compte les possibilitats i el temps disponible.

En el cas de primària, i sempre tenint com a referència algun dels centres d’Alcoi, i no la totalitat, s’està optant per l’enviament d’activitats i del deure, i de les explicacions corresponents, de cada assignatura a través del correu electrònic diverses vegades al dia, alguna cosa que varia depenent de l’etapa, per exemple, per a infantil, l’enviament d’activitats es realitza una vegada per setmana.

En aquest sentit, en tractar-se d’estudiants de menor edat, es requereix de certa forma el suport i el reforç dels pares.

Això suposa un obstacle per a aquells progenitors que estan teletreballant des de casa, ja que no disposen del temps necessari per a atendre les necessitats acadèmiques del fill/a, o els és molt complicat compaginar totes dues obligacions.

Foto: Alumnes i professors s’estan comunicant a través d’internet.

Send this to a friend