Portes obertes pel Dia dels Museus a Alcoi

Durant tot el cap de setmana que ve en cadascun dels museus de la ciutat, excepte l'arqueològic que segueix en obres

Portes obertes pel Dia dels Museus a Alcoi
Dos visitants del Museu de la Festa en una imatge d’arxiu.

Cada 18 de maig des de 1977 se celebra el Dia Internacional dels Museus, l’objectiu dels qual és conscienciar sobre el fet que els museus són un important mitjà per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures, així com per al desenvolupament de la comprensió mútua i de la pau entre les societats. Alcoi se suma des de fa anys a aquesta commemoració i enguany serà durant el pròxim cap de setmana, els 18 i 19 de maig, amb jornades de portes obertes en tots els museus de la ciutat.

Enguany se celebra sota el lema ‘Museus per a l’educació i la investigació’ i una de les activitats destacades en el marc del programa serà la dedicada a les pintures rupestres de La Sarga, el diumenge 19. A més de la visita al jaciment, els assistents podran participar en tallers temàtics. Els interessats deuran la plaça prèviament en www.lasargareservas.com.

Per part seua, l’IVAM CADA organitzarà visites guiades a les exposicions de Josep Renau i ‘Lo más bonito del mundo’. Això serà el dissabte 18 al matí i a partir de les 13 hores hi haurà un concert de dolçaines de l’alumnat dels conservatoris de València i Alcoi, al pati de l’edifici.

En el Dia dels Museus participen a més el Muboma –que també organitza activitats temàtiques tant dissabte com diumenge–, l’Explora, el Refugi de Cervantes i el Museu Alcoià de la Festa (MAF). Convé recordar que el Museu Arqueològic es troba tancat temporalment per obres.

El regidor de Patrimoni Cultural, Ignacio Trelis, fa una crida a la participació de la ciutadania en “un dia tan important per a la cultura i la societat”.

Advertisements

Send this to a friend