Premis a l’Andreu Sempere i Pare Vitòria pel compostatge

Dos dels instituts premiats pel seu compromís en sostenibilitat i educació ambiental

Premis a l'Andreu Sempere i Pare Vitòria pel compostatge
Moment de la recollida del premi per part de l’IES Andreu Sempere.

Els instituts Andreu Sempere i Pare Vitòria d’Alcoi, i La Foia d’Ibi, han sigut els premiats com a ‘Mestres Compostadors’, un projecte de compostatge del Consorci Terra. Ibi ha acollit el lliurament dels premis d’un certamen en el qual han intervingut 16 centres. A més dels citats guardonats, s’han concedit dos accèssits, un a l’IES Serra Mariola de Muro i un altre per a l’Allusser de Mutxamel.

Amb aquests guardons es vol a més agrair la participació i implicació dels centres educatius participants que han volgut apostar per la sostenibilitat i l’educació ambiental a través del compostatge.

Per a la distribució dels premis s’ha atés uns criteris objectius, avaluats tècnicament, com són la implicació en el projecte per part del centre i de l’alumnat, l’obtenció de compost i la difusió del projecte.

Després de les puntuacions obtingudes han resultat guanyadors l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, l’IES La Foia d’Ibi i l’IES Pare Vitòria d’Alcoi. A cadascun d’ells se’ls ha premiat amb un regal d’acord amb les necessitats de cada institut perquè continuen avançant en el compostatge, rebent així respectivament un kit d’hort en taula de cultiu, un kit d’iniciació al vermicompostatgee i un hivernacle.

Recollida del premi per part de l’IES Pare Vitòria.

En total han sigut quasi 300 els estudiants que han participat en el programa de compostatge escolar en aquesta última edició i 25 docents els que supervisen aquest projecte.

Les compostadores dinàmiques i resta d’equipaments per a aquest projecte, que es porta fent des del curs 2021/22, van ser adquirits gràcies a una subvenció del Ministeri per a la Transició Ecològica, i des de llavors el Consorci Terra li ha donat continuïtat gràcies al gran acolliment que té curs rere curs entre la comunitat educativa de secundària i cicles formatius.

El principal objectiu és fomentar la gestió de residus orgànics, així com la recollida selectiva i el compostatge dels bioresidus involucrant a tota la comunitat educativa, convertint les restes orgàniques en compostos de qualitat del qual traure profit als jardins de l’institut o en les pròpies llars dels participants.

A l’acte ha assistit el president del Consorci Terra i alcalde d’Agost, Juanjo Castelló; l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco; la regidora de Medi Ambient i l’edil de Serveis Públics del Consistori iberut, Blanca Navarro i Elio Verdú respectivament; i la delegada de Medi Ambient d’Alcoi, Teresa Sanjuan.

El Consorci Terra està format per 37 municipis de les comarques de l’Alcoià, Comtat i l’Alacantí.

Advertisements

Send this to a friend