Presentació de càrrecs i Mig Any seran en setmanes diferents

També s'està estudiant a proposta de les filaes avançar el concurs d'olleta al migdia

Presentació de càrrecs i Mig Any seran en setmanes diferents
Imatge d’arxiu pertanyent al concurs d’olleta de 2021, que per les restriccions de la pandèmia encara vigents es va dur a terme al matí.

La programació del Mig Any fester tornarà a les agendes dels alcoians a la volta de les vacances com cada final de setembre i enguany, com a novetat, la presentació de càrrecs i el concurs d’olleta en La Glorieta es duran a terme en setmanes consecutives. Aquest últim acte, que protagonitza al costat de les entradetes la jornada central del Mig Any, se celebrarà en aquesta ocasió el 21 d’octubre, mentre que la posada de llarg dels càrrecs festers, que habitualment venia desenvolupant-se el dia anterior –divendres– s’avança una setmana, de manera que tindrà lloc el dissabte 14 d’octubre.

El president de l’Associació de Sant Jordi, Juanjo Olcina, ha explicat a aquest periòdic que l’any passat els càrrecs van suggerir aquesta possibilitat, ja que el sopar posterior a l’acte de presentació en el Calderón sol allargar-se fins a altes hores de la matinada i l’endemà, la jornada de celebració en la Glorieta comença des de ben d’hora. Olcina indica que des de l’entitat es va veure amb bons ulls la proposta i es va decidir sol·licitar el teatre per a la realització de la presentació de càrrecs en aquesta data, atés que, segons el president, la cessió del recinte es demana a l’Ajuntament amb un any d’antelació.

Amb tot, aquest podria no ser l’únic canvi que s’introdueix en el programa del Mig Any del 2023, ja que alguns primers trons han llançat una altra proposta a l’Associació, que l’ha traslladada a les filaes perquè l’estudien i es pronuncien sobre aquest tema. Es tractaria d’avançar el concurs d’olleta al migdia –recordem que tradicionalment es resol a última hora de la vesprada del dissabte– per a d’aquesta manera disposar de més temps per a dur a terme les entradetes, que podrien arrancar ja havent dinat. I és que l’any passat van haver queixes per aquest tema i algunes filaes van desfilar amb molt de retard, fins i tot algunes que els corresponia eixir a última hora no van poder ni tan sols fer-ho.

Cal tindre en compte que les entradetes del Mig Any, com la resta, han crescut en participació en els últims anys i cada vegada s’allarguen més, havent d’acabar cap a les 2.

PRECEDENT EN PANDÈMIA
D’aprovar-se el canvi, no seria inèdit un concurs d’olleta a plena llum del dia, ja que en 2021 la Covid va comportar que l’acte es fera al migdia i amb control d’aforament, alhora que aqueix dia no va haver-hi entradetes, sinó que es va programar un calendari de desfilades en diverses nits.

Ara la pilota està en la teulada de les 28 filaes, que al setembre hauran de traslladar al Casal la seua decisió respecte al canvi plantejat.

Send this to a friend