Presenten sis noves rutes ciclistes guiades

Promogudes per Bike Park La Safranera

Presenten sis noves rutes ciclistes guiades
D’esquerra a dreta: Pau Gómez, Carlos Pla, Lorena Zamorano, Indira Amaya de Ameglio y Luis Miguel Verdú

Una de les noves accions de l’Associació Turisme Alacant Interior ha sigut presentar a l’Ajuntament d’Alcoi una proposta de captació turística per la ciutat i pel seu entorn natural.

Es tracta de sis noves rutes ciclistes guiades, les quals estarien dirigides per una persona coneixedora de tots els camins. Aquest projecte ha sorgit del Bike Park de Masia La Safranera al costat de Planet MTB. Les rutes inclouen una formació i es pretenen englobar en paquets oferits per establiments de turisme.

El projecte ha partit del Bike Park de Masia La Safranera al costat de Planet MTB. El seu gerent de la Safranera, Carlos Pla, ha explicat que “es tracta de donar un valor afegit al cicloturisme, alguna cosa que diferencia aquesta proposta del que es fa en altres territoris”. Entre les característiques que s’han buscat a l’hora de preparar les rutes està el respecte pel medi ambient, les normatives d’accés a paratges naturals, a més de la professionalitat.

És per això que els responsables de la Safranera han comptat amb l’experiència de Pau Gómez, instructor de l’empresa Planet MTB, capdavantera en el turisme actiu amb bicicleta. “Abans de cada eixida hi haurà una xicoteta formació de pilotatge que ajudarà a confirmar el nivell de dificultat aconsellat per a cada participant, que a més comptarà amb assegurances d’accidents i responsabilitat civil”, ha puntualitzat Pla. De les sis rutes, hi ha destinades a famílies, unes altres a ciclistes de nivell mitjà i finalment, a esportistes experts. Els itineraris passen per vies pecuàries i terrenys de Masia La Safranera i Masia El Bri.

Send this to a friend