Preveuen posar en marxa a l’estiu la nova peatonalització

Segueix avant el procés participatiu per a l'elaboració de la nova ordenança municipal

Preveuen posar en marxa a l'estiu la nova peatonalització
La setmana passada es va dur a terme una reunió entre els departaments municipals implicats.

L’Ajuntament d’Alcoi continua avant amb el procés participatiu per a modificar l’ordenança de la peatonalització i la setmana passada va tindre lloc una reunió en la qual es va donar trasllat als representants dels diferents departaments municipals implicats, de les principals al·legacions presentades pels col·lectius i persones interessades.

Abans del pròxim 3 d’abril, els departaments hauran d’haver valorat tècnicament aquestes al·legacions, de cara a realitzar aportacions, o bé descartar les propostes que s’hagen fet al text de la nova ordenança i que no siguen considerades viables.

El següent pas serà la posada en marxa d’una sèrie de tallers participatius. El primer consistirà en un debat sobre les al·legacions presentades, que es durà a terme també el 3 d’abril, amb assistència d’associacions veïnals i comercials, entitats socials, empresarials i grups polítics. Aquest debat ser farà també el dia 4, però en aquest cas serà obert a la ciutadania en general.

Es realitzaran dos tallers més per a establir els acords definitius tenint en compte els debats previs, que tindran lloc els dies 10 i 11 d’abril. El 31 de maig es retornarà a les persones i entitats participants els resultats i es publicarà la nova ordenança, de manera que a l’estiu ja podria estar funcionant.

A més, una vegada es pose en marxa es farà un treball de seguiment i en 2025 es durà a terme una consulta pública per a avaluar la implementació de l’ordenança i es recollirà el seu impacte.

“Continuem amb el procés per a donar veu a la ciutadania, és un procés en el qual hi ha propostes molt diverses i algunes contraposades, per això sabem que no serà fàcil posar d’acord a totes les persones, però volem dialogar al màxim per a arribar a un consens que segur serà el millor per a Alcoi i en concret per al Centre de la ciutat”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Send this to a friend