Projecten una ruta turística per a impulsar la Vall del Joguet

Comprendrà els municipis d'Ibi, Onil, Castalla i Biar

Projecten una ruta turística
Herick Campos en la seua recent visita al Museu del Joguet d’Ibi.

Quatre dels municipis que conformen la Foia de Castalla (Ibi, Onil, Biar i Castalla) han conjuminat esforços per a posar en valor el seu patrimoni jogueter i oferir així un nou recurs turístic. Aprofitant la històrica denominació de la ‘Vall del Joguet’, els quatre municipis es troben treballant en estreta col·laboració per a configurar el que ja es planteja com la ‘Ruta de Turisme Industrial sobre el Joguet’.

Si bé ja fa anys que el projecte de mancomunar l’oferta turística està sobre la taula, no ha sigut fins el mes d’abril passat, amb la visita del director general de Turisme, Herick Campos, a Ibi i Onil, que el projecte ha tornat a agafar força. La trobada va ser la sement del grup de treball que (amb la presència dels quatre municipis de la Foia, associacions empresarials i d’allotjament) s’ha constituït per a donar forma al projecte.

Full de ruta
Els actors implicats en la iniciativa ja han tingut una primera presa de contacte per a definir un full de ruta. En aquesta primera trobada han sigut presents els alcaldes dels quatre municipis involucrats, així com els corresponents tècnics municipals en matèria turística; tot això sumat a la presència del director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Francisco Mancebo.

La reunió es va produir en el Palau del Marqués de dues Aigües d’Onil, on els presents van quedar emplaçats per a una segona reunió en la qual començar a dotar de manera jurídica a la iniciativa. Tal com explica el regidor de turisme d’Onil, Marcos Pardines, l’objectiu és accedir a fons europeus amb què materialitzar la ruta del joguet. “Tenim els recursos i la infraestructura necessària. El que ens falta és la posada en valor conjunta. Volem treballar perquè la Vall del Joguet siga reconegut mundialment”, assegura el titular de turisme colivenc.

En eixa mateixa línia, el director general de turisme va declarar en la seua recent visita a la Foia de Castalla que aquesta regió “compta amb tots els elements per a tindre una Ruta Turística del Joguet, perquè té tot el que necessita un producte turístic específic com a museus, oficines Tourist Info, fàbriques visitables, allotjaments turístics temàtics”. També afegia Campos que es farà “un entroncament en el futur CdT d’Alcoi”, a fi de vincular l’oferta turística de la Vall del Joguet amb els cursos de formació específica que s’impartiran en el complex de l’illa de Rodes.

Send this to a friend