Protecció Civil va créixer en actuacions en 2023

L'agrupació és local i va intervindre en onze municipis

Protecció Civil va créixer en actuacions en 2023
Part de l’agrupació, que està composta per 44 persones voluntàries.

L’agrupació local de voluntaris de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Alcoi va realitzar durant 2023 un total de 193 serveis, xifra que supera lleugerament les actuacions dels últims anys, que van ser 187 en 2022 i 188 en 2021.
En total van intervindre en onze municipis. La major part de les actuacions van ser a Alcoi, però també ho van fer en altres poblacions, com Banyeres de Mariola, Albaida, Almussafes, Biar, Elx, Gandia i Santa Pola, però principalment a Cocentaina, L’Alcúdia i Muro.

Col·laboració en festes
Pel que respecta al tipus d’intervencions, prop de 90 estan relacionades amb actes tradicionals, com les Festes de Moros i Cristians, Nadal, processons o carnestoltes escolars. Respecte a la resta, poc més de 50 van ser actuacions d’intendència interna i administració, i 48 intervencions es refereixen a esdeveniments esportius.
Els mesos de major activitat van ser desembre, novembre i abril, i els de menor, juliol, agost i setembre.
L’agrupació d’Alcoi està composta per 44 persones voluntàries, de les quals 31 són homes i 13 dones. Pel que respecta a la seua estructura, tenen un cap, un sotscap, un cap d’equip i la resta de voluntariat. La mitjana d’edat és de 47 anys.

Creada en 2009
L’agrupació local de Protecció Civil d’Alcoi va ser creada i aprovada pel Ple al maig de 2009. Aquest tipus de voluntariat naix donada l’especial implicació de la ciutadania en tasques de protecció civil. Es considera una manifestació del caràcter solidari i altruista de la ciutadania, que en les últimes dècades s’ha canalitzat a través de la creació d’agrupacions locals de voluntaris i d’associacions que col·laboren en la seguretat ciutadana.

Send this to a friend