Protocol per a atendre les persones sense llar davant la previsió d’onada de calor

Ho han establit l'Ajuntament d'Alcoi i Creu Roja

Protocol per a atendre les persones sense llar davant la previsió d'onada de calor
Per a aquests dies hi ha previsió d’aconseguir altes temperatures.

L’Ajuntament d’Alcoi, en col·laboració amb la delegació de Creu Roja a Alcoi ha establit un protocol d’actuació per a les persones sense llar i col·lectius vulnerables que l’entitat atén, en previsió de les altes temperatures que s’aconseguiran els pròxims dies.

D’una banda s’habilita un refugi climàtic entre les 12 del migdia i les sis de la vesprada en una sala de l’alberg d’Alcoi de persones sense llar, amb capacitat per a 20 persones i que està climatitzada.

Creu Roja disposa a més d’aigua embotellada en l’alberg per a repartir a qui el necessite i es realitzaran trucades telefòniques a persones majors del projecte de soledat no desitjada per a informar-los de les mesures preventives que han d’adoptar.

D’altra banda, des de la Central de Creu Roja Autonòmica (COA), han llançat SMS a persones usuàries informant de les mesures preventives a adoptar davant una onada de calor.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aroa Mira, subratlla que “aquestes mesures estan pensades específicament per a les persones sense llar i col·lectius més vulnerables, que patixen més intensament les condicions meteorològiques extremes i necessiten una atenció específica i especialitzada. A més, l’Ajuntament ha establit mesures i recomanacions generals per a tota la ciutadania, amb l’objectiu de fer més suportables les altes temperatures i garantir el benestar de tots i totes”.

Send this to a friend