Quasi el 80% del descens de l’atur a Alcoi va correspondre als serveis

Al març va haver-hi una baixada de la desocupació de 28 persones a la nostra ciutat

Quasi el 80% del descens de l'atur a Alcoi va correspondre als serveis
Gràfic de l’evolució de la desocupació a Alcoi. | FONT: LABORA

Març va tancar amb una nova baixada de la desocupació a les comarques de L’Alcoià i El Comtat, un descens que ha sigut generalitzat liderat per Ibi, amb 34 persones menys, i un total de 1585 aturats en la vila joguetera.

En total, el descens ha sigut de 133 persones, la qual cosa situa la xifra total en 9.783 –418 menys que el mateix mes l’any passat, que va ser de 10.201–. Es tracta de la tercera baixada consecutiva en la zona.

Alcoi és el segon municipi en el qual s’ha registrat un major decreixement de la taxa de desocupació, amb 28 aturats menys que al febrer.

La dada total és de 4656 persones desocupades, és a dir, 72 menys que al març de 2023, quan va ser de 4728.

Del descens de 28 persones, el 78,57% va pertànyer al sector serveis, amb 26 aturats menys. En la indústria la baixada va ser de 8, de dues en la construcció, mentre que en el cas de l’agricultura s’ha produït un increment de 4 persones.

Desgranant les dades per sexe, el 67,85% de la baixada ha sigut d’atur femení, amb 19 dones menys, per 9 homes.

En el cas dels rangs d’edat, al març va haver-hi un decreixement de la desocupació en persones d’entre 25 i 44 anys, amb 36 persones menys, de les quals, 35 van ser dones. En els menors de 25 anys va haver-hi una persona menys, el resultat de 14 homes que van eixir de les llistes de l’atur, per 13 dones que van entrar.

En contraposició, va haver-hi un increment de 9 persones majors de 44 anys, 6 homes i 3 dones.

Tal com s’ha indicat prèviament, la baixada ha sigut generalitzada, i hi ha hagut 23 persones menys a Castalla, 17 a Muro i 14 a Onil.

En el cas contrari, s’ha produït un augment a Banyeres i a Cocentaina (+7 i +3 respectivament).

Quant a la valoració del sindicat UGT de les dades de març, consideren que “la reforma laboral està funcionant” encara que insisteixen a reclamar “polítiques més eficaces contra l’atur de llarga duració” així com reivindiquen “la necessitat d’encarir els costos de l’acomiadament i regular els procediments d’aquest”.

Advertisements

Send this to a friend