Quatre xicotets municipis del Comtat en la ‘Ruta 99’

Tollos, Famorca, Benillup i Benimassot formen part d'aquesta iniciativa

El Comtat en la Ruta 99
Tollos, el municipi menys poblat d’Alacant.

A fi d’emular la mítica Ruta 66, que travessa l’interior dels Estats Units al llarg de 4.000 km, la Generalitat ha impulsat una iniciativa amb la qual visibilitzar i promocionar els pobles amb menys habitants. Batejada com a Ruta 99, inclou als 24 municipis valencians amb menys de 100 habitants, entre els quals es troben quatre de la comarca del Comtat. Aquests són Benimassot, Benillup, Tollos i Famorca (aquests últims els dos amb menor població de tota la Comunitat).

La iniciativa es desplega a través de la web www.ruta99.gva.es on es detallen els valors i atractius d’aquests municipis (la seua gastronomia, patrimoni natural i històric, les seues rutes senderistes, així com proposades d’on menjar i dormir) que no solen formar part de les rutes turístiques habituals.

La Ruta 99 disposa als i les viatgeres d’una credencial, a l’estil del Camí de Santiago, que es pot segellar en cadascun d’aquests municipis, convidant als “pelegrins valencians” a recórrer-los en grup, ja siga amb moto, amb bici o a peu i ofereix diferents recompenses, a manera simbòlica, per superar les diferents etapes.

De nord a sud de la Comunitat, la Ruta 99 fa parada en aquelles comarques més afectades per la despoblació. A més dels municipis del Comtat formen part de la ruta, a Castelló, a la comarca dels Ports: Herbers, Palanques, Vallibona i Villores; al Baix Maestrat, Castell de Cabres; en l’Alt Palància: Figueres, Matet, Pavies i Sacanyet; en l’Alt Millars: Espadella, la Font de la Reina, les Fonts d’Aiòder, Torralba, Torre-xiva, Vallat, Vilamalur i Vilanova de la Reina; a València, en el Racó d’Ademús, s’inclou la Pobla de Sant Miquel i a La Vall d’Albaida els municipis de Sempere i Carrícola.

Send this to a friend