Que ningú quede enrere

Un any més celebrem l’1 de Maig i tornem a eixir al carrer al costat dels sindicats, de les treballadores i treballadors. Aquest any, el lema és ‘Augmentar salaris, abaixar preus, repartir beneficis’, i tots som conscients de les dificultats que viuen moltes famílies per un augment de preus a conseqüència de la guerra de Rússia a Ucraïna.

Per ajudar a les famílies, els socialistes alcoians hem multiplicat les ajudes, les hem establert per a facilitar el pagament de subministraments bàsics a les famílies que ingressen menys de 14.000 euros a l’any, a la vegada que hi ha bonificacions i exempcions tributàries per a les persones amb menys recursos. Unes mesures posades en marxa ja fa uns anys i que ara s’han modificat per poder arribar a més gent, per aconseguir que ningú quede enrere.

Des que governem els socialistes, l’atur s’hi ha reduït un 34%, i si parlem de l’atur juvenil, la disminució ha estat del 56%. La generació d’ocupació ha estat una constant i el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social ha crescut a la nostra ciutat un 15% en els anys de govern socialista, a la vegada que la renda per càpita s’ha incrementat un 15% i l’índex exclusió social a Alcoi està 10 punts per davall de la mitjana provincial i autonòmica.

Les polítiques posades en marxa per ajudar a la creació d’ocupació i millorar la vida de les persones, tant des de l’administració local com des de l’autonòmica i la central, actualment totes en mans socialistes, estan donant els seus fruits, i continuem lluitant, perquè tot el que puguem fer sempre serà insuficient si una persona no pot portar endavant el seu projecte de vida. La reforma laboral, la pujada de les pensions, l’increment del salari mínim i les ajudes a les famílies amb rendes més baixes són part de les accions posades en marxa pels socialistes per millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

I hem de continuar reivindicant en veu alta i amb contundència la importància de les polítiques públiques en l’àmbit social, educatiu i sanitari, enfront de l’afany privatitzador del PP. No podem permetre ni un pas enrere en els drets i les millores guanyades, i cal seguir lluitant, ja que res és definitiu i un govern de la dreta ens faria perdre molt. Nosaltres, els socialistes, tenim molt clar què volem i quin és el camí per seguir avançant a una societat més justa i igualitària

Toni Francés
Candidat a l’alcaldia d’Alcoi pel PSPV-PSOE

Send this to a friend