Recorregut pels musicals de Tesalín

Les funcions, que van incloure escenes de 20 representacions, van tindre lloc la setmana passada

Recorregut pels musicals de Tesalín
‘Coco’ va ser un dels musicals que es va representar. | S.G.B.

Amb motiu del seu 40 aniversari, el grup de teatre Tesalín ha realitzat un musical molt especial, conformat per escenes dels 20 musicals que han representat durant aquestes quatre dècades d’història.

La gran novetat és que, igual que va ocórrer en la gala de finals de l’any passat, s’ha comptat amb la participació de grups externs a Tesalín, alguns dels quals ja van estar en la citada gala. En aquesta ocasió, es tracta del grup teatral AmorDiscos, l’Escola Municipal de Teatre d’Alcoi i FISAT ‘Salesians Social’ –dels Salesians de Joan XXIII–.

Per aquest motiu, la xifra de participació ha superat les 200 persones, a les quals cal sumar tot l’equip tècnic, encarregat del so, la il·luminació o la realització, entre altres tasques.

El musical de Tesalín habitualment es duu a terme al març, però pel 40 aniversari, s’ha traslladat a final de curs, a mode de clausura de les classes, i el divendres i dissabte passat es van realitzar les dues funcions en el Teatre Salesians.

Des de Tesalín es detalla que al gener es va intensificar el treball i els assajos per a aquest musical, en el qual es van representar escenes de cadascun dels musicals que formen part de la història del grup, com ara ‘Aladdín’, ‘El Libro de la Selva’, ‘La Sirenita’, ‘Mary Poppins’, ‘Peter Pan’ o ‘Tarzán’, entre molts altres.

Cada curs va ser l’encarregat d’un musical, i a part dels grups convidats, van participar alumnes des dels 5 anys fins a què estan cursant 4t de l’ESO.

A més dels propis actors, aquesta iniciativa ha comportat una llarga preparació de vestuari i decorats.

RESTA D’ACTES DEL 40 ANIVERSARI
A més d’aquest musical, des de Tesalín s’estan preparant més actes amb motiu del 40 aniversari, que culminaran amb una gran clausura.

Així, des del grup es detalla que s’està treballant en diversos projectes que veuran la llum a final d’enguany.

D’una banda ‘La Cuna del Mesías’ serà representada exclusivament per adults, involucrant a diversos grups relacionats, com els antics alumnes, el Patín Alcodiam o els professors, entre altres, i gent que ha format part d’aquest pesebre durant aquests 40 anys. A més, es comptarà amb música en directe.

També es preveu una exposició en l’Àgora de ‘Tesalines’, creats per artistes locals o vinculats amb Alcoi o un pesebre de ‘clics’ inspirats també en Tesalín i ‘La Cuna del Mesías’.

Send this to a friend