Reunió per tractar la reobertura del CADA

Aquesta mateixa setmana l’alcalde Toni Francés i el regidor de Cultura Paco Agulló van mantindre una reunió amb el director gerent de la Fundació Obra Social Caja Mediterráneo Alfonso Rodríguez Rabadán, per tal de tractar les possibilitats de reobertura del Centre d’Art d’Alcoi (CADA).

A hores d’ara, la pròpia posada en marxa de la Fundació continua sent un dels principals entrebancs a l’hora d’establir les actuacions per la reobertura del centre, i és que encara s’han de nomenar els membres del nou Patronat. Segons va comunicar el responsable de la Fundació en la reunió, està previst que abans que acabe l’any la Fundació ja dispose de la seua composició definitiva, de manera que el 2014 puga començar a treballar amb total normalitat.

Segons detalla el regidor de Cultura Paco Agulló, “si es mantenen les previsions, per al mes de febrer podríem seure ja a una taula per tractar qüestions concretes: inversions necessàries, terminis per la possible reobertura, i fórmules de futura col·laboració entre l’Ajuntament, la Fundació i altres administracions que pugueren estar interessades a participar en el projecte. El més positiu d’aquesta reunió, no obstant, va ser la sintonia entre les dues parts per posar-se a treballar i que el CADA no continue tancat, així que a mitjà termini s’ha de reobrir”. Agulló ha manifestat una vegada més l’interés del Govern municipal per a que l’Ajuntament s’implique en la gestió del Centre d’Art d’Alcoi: “En el seu moment vam criticar que l’anterior govern es desentenguera d’un projecte així, perquè creiem que l’Ajuntament ha de ser un dels motors per dinamitzar un centre d’aquestes característiques a Alcoi”.

Cal recordar que el Centre d’Art d’Alcoi va obrir les seues portes el 28 de desembre de 2010, i va tancar abans d’un any després, el 21 de setembre de 2011, després d’una inversió de més de 3,5 milions d’euros en les obres de rehabilitació i adequació de l’edifici de l’antic Monte de Piedad. Ara, la seua reobertura necessitaria d’una important inversió econòmica en manteniment i desperfectes de l’edifici.

Send this to a friend