Roger de Llúria i Na Saurina d’Entença estaran en l’eixida del Trail

Altre detall que acompanyarà a l'edició més especial del Trail serà el volteig de campanes de Santa María en el moment de donar-se l'eixida amb la col·laboració de la Colla de Campaners

Entre les novetats que l’organització del Trail Solidari prepara per a abrigallar l’edició més especial d’aquesta carrera de muntanya tan arrelada en el calendari esportiu local, que dissabte que ve  compleix la desena edició, destaca una molt significativa i que va relacionada amb les nostres tradicions, com són la presència dels “Gegants d’Alcoi” més populars, Roger de Llúria i Na Saurina d’Entença. Uns minuts abans de donar-se l’eixida, apareixeran per Sant Nicolau amb l’acompanyament del Grup de Danses Sant Jordi i de la Colla de Xirimiters de Barxell, com un gest de benvinguda als prop de 2.200 inscrits en aquesta prova solidària.
Serà un moment únic, sorprenent per als molts corredors vinguts de fora, que tindran l’oportunitat de veure a aquests “gegants” de més de tres metres d’altura.
Pocs minuts després, l’investigador basc Juan Rodríguez Vila, premiat amb l’última beca que patrocina +Mesqueuntrail-Asieca 2022, que també ha obtingut la prestigiosa beca Ramón y Cajal i que ha desenvolupat el seu treball de recerca a Anglaterra, França i Alemanya, s’encarregarà de llançar a l’aire el coet previ a donar-se l’eixida al Trail des de la Plaça d’Espanya.

Estrena nova cançó
No seran les úniques sorpreses, està previst la interpretació en directe de la nova cançó del Trail. En 2017 es va estrenar “No deixaré de lluitar”, composta per Ana Valor com a banda sonora de la prova. Precisament per a commemorar el desé aniversari, la pròpia cantant alcoiana s’ha encarregat de posar la lletra a “*Lliure”, el nou títol que acompanyarà als participants del *Trail a partir d’ara i que es podrà escoltar per primera vegada en la concentració prèvia de corredors en la Plaça de Dins.
Ana Valor s’ha envoltat per a l’ocasió d’importants col·laboracions de músics locals en una cançó d’una mica més de tres minuts de duració que naix sota l’emotiu eslògan “Comença el Trail, comença la vida”.

Tres lectures de manifestos
En aqueixos moments previs de la Plaça de Dins, és costum llegir un manifest de compromís amb el medi ambient i la solidaritat. En aquesta edició seran tres les persones que pujaran a l’escenari en representació dels diferents col·lectius que fan possible el Trail. En representació dels corredors i marxadors parlarà Rafa Matarredona, president del Poc a Poc, incansable corredor amb més de 20 ultres i innombrables maratons de muntanya, a més d’haver participat en les nou edicions del Trail celebrades.
En nom del voluntariat, es dirigirà als presents Àngels Ferrer, una dona compromesa amb el Trail des de la seua primera edició i col·laboradora també en activitats culturals de la ciutat.
Quant a la part més professional, la dedicada a la lluita contra el càncer, prendrà la paraula Roberto Moltó, corredor de muntanya i doctor en Cirurgia Plàstica i Reparadora, especialitzat en processos reconstructius després de les seqüeles relacionades amb el càncer de mama que desenvolupa la seua labor professional a l’Hospital La Fe de València.

Retransmissió en directe
Per primera vegada des que va començar a celebrar-se el Trail Solidari, la prova podrà seguir-se en directe via streaming a través de la retransmissió que realitzarà TV Alcoi, que ha previst un ampli desplegament de mitjans que inclou drons, càmeres fixes en punts estratègics de la carrera i cambres mòbils en bicicletes i corredors. Seran quatre hores de transmissió en directe fins a les dues de la vesprada, estant previst recollir l’arribada dels guanyadors de la prova regna, els participants de la 44K. A més, aquells que es troben en el Quilòmetre 0 de la prova, situat en la línia de meta de la Plaça d’Espanya, podran seguir el desenvolupament de la carrera a través d’una pantalla gegant de LED. “Creiem que és una aventura bonica i una novetat interessant”, explicava aquesta setmana Paco Fuster, president del CEM+Mesqueuntrail.

Edició més inclusiva
La dècima, també serà l’edició més inclusiva de totes, ja que a més de la presència de tres cadires adaptades de l’Associació L’Alcoià-Comtat Fent Camí, està prevista la presència de tres corredors amb discapacitat visual, dues d’ells cecs totals. Seran 2.180 els participants, 500 prendran part en el Trail de 44K, mentre que 840 estan inscrits en el Mig Trail de 27K i altres 840 en la Marxa de 22K.

Send this to a friend