Sacrificar el patrimoni personal per un somni

Nicolás Cabanes invertirà prop de 60.000 euros a poder realitzar les cinc carreres de la Clio Trophy Spain, principal copa monomarca de rallis que comença aquest divendres a Còrdova

Sacrificar el patrimoni personal per un somni
Nicolás Cabanes

Aquest divendres comença a Còrdova la temporada de rallis d’asfalt a nivell nacional, amb el Rallye Sierra Morena. Fins allí es desplaçarà Nicolás Cabanes i el seu copilot Javi Moltó per a prendre part en la Renault Clio Trophy Spain, la principal copa monomarca del nostre país, un autèntic viver de talent dins del món dels rallis, amb una llista interminable de campions, el més significatiu, Carlos Sainz pare, doble campió mundial de l’especialitat.

Serà la segona incursió del pilot alcoià, de 29 anys, després del seu debut la temporada passada procedent de la Copa Suzuki Swift, amb cotxes menys competitius, en la qual es va formar com a pilot i va ser un habitual del podi, amb alguna victòria de renom. No obstant això, si hi ha una copa monomarca que s’acosta més a la normativa FIA com a cotxe veritablement de competició és la Clio Trophy Spain, amb un calendari de cinc carreres l’inici de les quals coincideix amb la nova temporada del Supercampionat d’Espanya.

Són tres carreres del SuperCER –Córdoba, Principe d’Astúries al setembre i La Nucia Mediterrani en novembre, que a més serà l’última de la temporada–, a més de dues de la CERA-Recalvi –Ries Baixes al maig i Cidade de Narón al juny, que és la novetat enguany en el calendari–. El premi final són els 10.000 euros de beca que entrega Renault per al pilot guanyador de la Copa Clío a utilitzar en un campionat nacional que organitza la marca del rombe.
Uns diners que no ve a ser una solució completa per a afrontar una temporada de rallis, però sí que suposen un important alleujament econòmic, a més que una victòria en aquest prestigiós campionat suposa disposar de major cobertura a nivell publicitari, tant a l’hora de trobar patrocinadors com en repercussió a nivell de mitjans de comunicació.

Ser un pilot privat suposa haver de tirar mà dels espónsors per a fer front a les despeses o com és el cas de Nicolás Cabanes, fer vertaders equilibris econòmics entre xicotets patrocinadors, subvencions institucionals, els premis de les carreres i molt del patrimoni personal per a cobrir els 60.000 euros que el pilot alcoià haurà de fer front si vol disputar les cinc carreres.

Amb aquestos diners farà front a les inscripcions, les despeses de desplaçament, l’assistència, compra de rodes i el lloguer del cotxe, que és una unitat nova, comprada directament a Renault França per Puzle Madrid, que és l’equip que l’any passat va donar suport al salt del pilot alcoià a la Clio Trophy Spain i que “ens ha tornat a donar tota classe de facilitats per a repetir enguany”, ha explicat Nicolás Cabanes. Es tracta d’un vehicle amb tota la normativa FIA per a campionats oficials –depòsits i gàbia de seguretat, suspensions i reglatges de competició, canvi seqüencial, cinc marxes i 180 cavalls– que ha suposat un desemborsament inicial de 60.000 euros.

“Dol que un projecte com el nostre, amb una repercussió mediàtica, amb molts minuts de televisió en el programa “Més que cotxes” de Tele 5, amb més de 250.000 espectadors, no tinga el suport que mereix i en canvi es faça costat a altres esports que entenc serà perquè són menys cars. Porte diverses entrevistes realitzades en el programa i enguany hem sigut la imatge del cartell del Rallye La Nucia que va ser presentat al gener passat en Fitur. És trist que no tinguem el mateix tracte i ens vegem obligats a tirar mà del patrimoni personal per a tirar avant”, confessa el pilot alcoià.

Send this to a friend