Sanitat manté el compromís d’ampliar l’Hospital i La Bassa

Així ho va confirmar el divendres el conseller, Marciano Gómez, després d'una reunió mantinguda a Alcoi

Sanitat manté el compromís d'ampliar l'Hospital i La Bassa
Alfredo Rizo i Marciano Gómez, el divendres a les portes del Verge dels Lliris.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha visitat per primera vegada Alcoi com a titular de la citada conselleria i ho ha fet per a mantindre una reunió amb els caps de servei i coordinadors d’equips d’Atenció Primària, al costat del gerent de l’àrea de Salut, Alfredo Rizo, i la resta de l’equip directiu del departament, que forma part de l’Agrupació Sanitària Interdepartamental (ASI) Alacant Centre.

Aquesta integració s’ha produït recentment, encara que segons ha pogut confirmar El Nostre, aquesta iniciativa encara no s’està aplicant perquè no existeix normativa que la regule ara com ara. Quant a la visita del divendres, Gómez ha confirmat el compromís d’ampliar tant l’hospital Verge dels Lliris com el centre de salut La Bassa.

En el primer cas, Sanitat ja disposa del pla funcional, que està pressupostat en 11 milions d’euros “per a adequar el centre hospitalari a les necessitats assistencials des del punt de vista arquitectònic”, en paraules del conseller. De moment, aquest assumpte està parat perquè “està pendent que l’Ajuntament atorgue la llicència d’edificabilitat”, alguna cosa que Gómez confia que “es resolga prompte”.

Pel que respecta a la Bassa, la quantia que està prevista són 8’3 milions i que la idea és que es duga a terme en els pròxims tres o quatre anys. També en l’apartat d’inversions, el titular de Sanitat va anunciar que es dotarà a l’hospital d’un segon TAC i s’adquirirà la tecnologia necessària per a realitzar ecoendoscòpies.

ZONA DE DIFÍCIL COBERTURA
En la seua visita, Marciano Gómez va parlar de les zones de difícil cobertura, estant Alcoi fora d’eixa declaració, alguna cosa que ha sigut molt reivindicat: “la definició de departament de difícil cobertura no és una cosa estàtica, sinó que si hi ha un que està conjunturalment en una situació de difícil cobertura, i aconseguim fidelitzar al personal mitjançant les normes que hem tret en 2024, passant així a una situació de normalitat o viceversa, es podrà modificar”.

SITUACIÓ D’ESTIU
Respecte a l’estiu, Gómez vaticina una situació complicada per a cobrir les vacances, encara més complicada que anys anteriors, ja que els residents acaben el MIR enguany al setembre –a causa de la pandèmia, en el 2020 les residències van començar al setembre segons va determinar el Ministeri i no al juny com habitualment, el que permetia contractar-los a l’estiu–.

El conseller ha explicat que s’està treballant sobre aquest tema per a buscar solucions consensuades, igual que insta el Ministeri flexibilitzar el marc normatiu per a l’acreditació de facultatius, davant la “evident” falta de professionals.

D’altra banda, Marciano Gómez ha mostrat el seu agraïment al departament de Salut d’Alcoi: “en aquests últims mesos s’ha aconseguit l’estabilització de la unitat d’arrítmies, estar al dia amb les colonoscòpies del cribratge de càncer de còlon i és el millor departament en el cribratge del càncer de mama. Quan es diagnostica una patologia, abans de huit setmanes el pacient és vist”.

Advertisements

Send this to a friend