Saxo de la ‘terreta’ en un Congrés Mundial

‘3+1 Sax Quartet’ és el nom del quartet format per Moisés Olcina, David Castelló, Eladio Sellés i Raül Richart, que ha sigut seleccionat per a participar en el XIX Congrés Mundial de Saxofon

Saxo de la ‘terreta’ en un Congrés Mundial
Components de ‘3+1 Sax Quartet’.

Quatre saxofonistes professionals de la ‘terreta’ participen aquesta setmana en una cita mundial que té com a protagonista al saxo.

Es tracta de Moisés Olcina (Alcoi), David Castelló (Ontinyent), Eladio Sellés (Alcoi) i Raül Richart (Cocentaina), que junts formen ‘3+1 Sax Quartet’, i la seua presència en el XIX Congrés Mundial de Saxofon és el pas més important que han donat des que van començar la seua marxa junts.

Això va ser en el Saxteneum, un festival que es va fer a Cocentaina i Ontinyent, i segons relata Moisés Olcina: “ens vam ajuntar com a mestres i vam fer un concert de professors. Ací vam veure les possibilitats que hi havia”.

‘3+1 Sax Quartet’ ha sigut seleccionat per l’organització de l’esmentat Congrés, que se celebra del 6 al 10 de desembre a Las Palmas de Gran Canaria.

Aquesta cita ha passat amb anterioritat per Tòquio, Croàcia o París, entre altres punts de la geografia mundial.

Olcina explica que el quartet va decidir presentar una proposta per al Congrés Mundial de Saxofon. Aquesta proposta consisteix en “obres originals per a quartet d’autors que havien escrit jazz, no són peces estàndard en les quals pugues improvisar. Tenen el component nou, i són complicades. Nosaltres hem arriscat amb un programa diferent i creiem que en eixe aspecte l’organització va connectar amb ell i ens van seleccionar”.

Així mateix, un altre aspecte diferenciador és que “no hi ha tants quartets de saxo”, indica el músic alcoià, que és el saxo tenor, mentre que el saxo soprano és David Castelló, el saxo alt, Eladio Sellés i el saxo baríton, Raül Richart.

El concert que oferiran el dijous 7 de desembre en el Conservatori Professional de Música de Las Palmas de Gran Canaria rep el títol de ‘Jazzeando’.

Algunes de les peces que interpretaran són ‘Miniature Jazz Suite’ de Lennie Niehaus o ‘Bing Bing Boing’ d’Edward Petersen.

El citat espai on actuarà ‘3+1 Sax Quartet’ és tan sols un dels llocs que conformaran el Congrés Mundial de Saxofon, ja que a més dels concerts, també hi ha previstes conferències i diverses activitats per a les quals es preveu una elevada participació de professionals de diferents punts del món.

El saxofonista alcoià remarca el caràcter mundial d’aquesta cita i apunta que “crec que no som conscients” de la rellevància d’aquesta cita, i és que, assegura que l’afronten amb “ganes de passar-ho bé i de donar a conéixer un programa diferent, d’oferir un concert diferent, perquè el que més s’escoltarà és música clàssica”.

‘3+1 Sax Quartet’ compta amb el suport de la Fundació Sanganxa per a poder participar en aquest esdeveniment que és un “gran aparador” a través del que podran donar-se “a conéixer. És currículum. La imatge i publicitat del nostre quartet és molt important. Et presentes en un congrés mundial de cinc dies amb molta força i identitat de l’instrument”.

Moisés Olcina avança que amb aquest programa, que els ha valgut la selecció per a aquesta important cita, pretenen anar “més enllà i gravar-lo en un disc”.

Send this to a friend