‘Selfie’ centenari en el temple de Sant Jordi

L'Associació de Sant Jordi (ASJ) ha organitzat diverses activitats commemoratives

‘Selfie’ centenario en el templo de San Jorge
Interior de l’església de Sant Jordi. ARXIU

En aquest 2021 es compleixen 100 anys de la creació de l’Església de Sant Jordi, després que el 21 d’abril del citat any fóra inaugurada i beneïda pel Nunci de La seua Santedat monsenyor Ragonessi, present a Alcoi amb motius de les festes del Tercer Centenari de Sant Maure Màrtir.
Amb motiu d’aquesta celebració, l’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha organitzat diverses activitats commemoratives. Per a començar, ha decidit unir la història i tradició d’aquest volgut i molt visitat temple, amb les noves tecnologies i xarxes socials i traure el màxim rendiment positiu d’elles per a donar a conéixer el centenari de l’Església de Sant Jordi, oferint a més optar a un descompte en l’adquisició de les cadires per a veure les Entrades i la Processó General, del qual s’informarà més endavant.
Així, l’ASJ proposa a la ciutadania la seua col·laboració activa fent-se ‘selfies’ amb el temple que porta el nom del Patró com a element visual principal. Aquesta iniciativa estarà en vigor des del dimarts 16 de febrer, fins al 31 de desembre d’enguany. Per a això, tant al carrer Sant Tomàs com al carrer Sant Blai, s’instal·laran arran de terra tres vinils des d’on festers, associats, alcoians i visitants poden prendre fotos amb els seus telèfons mòbils.
A més, de l’1 al 30 d’abril a aquesta proposta se sumarà un quart punt de ‘selfie’, situat a l’interior de l’Església amb la imatge del Xicotet de fons.
Aquestes instantànies es remetran a l’ASJ per a després ser pujades a les diferents xarxes socials, és a dir, Facebook, Twitter i Instagram, aquestes publicacions aniran acompanyades de l’etiqueta: #iglesiadesanjorge_1921_2021.
A més, amb les fotos preses dins d’aquesta iniciativa, posteriorment es farà un muntatge per a exposar-lo en el Museu Alcoià de la Festa (MAF) i es distribuirà en els diferents canals d’informació de l’ASJ. En paraules del president de l’Associació, Juan José Olcina, “estem d’enhorabona, i volem compartir aquest centenari amb tots els alcoians. Ells, i l’Església, són els protagonistes, i a ells els demanem que participen, que es fotografien i ens remeten les instantànies perquè les compartim”.
D’altra banda, cal assenyalar que l’entitat festera ha creat una imatge corporativa que acompanyarà als documents oficials, publicacions i perfils socials, durant aquest any en què es festeja el centenari de l’Església de Sant Jordi, la primera pedra de la qual es va col·locar el 23 de novembre de 1913, per a mostrar una façana principal d’estil neo-romànic, flanquejada per dos elements ‘torreados’ als costats i que representa simbòlicament la porta de la Jerusalem Celestial.

Send this to a friend