Sepiia, Vytrus Biotech y Quimsil guanyen els Premis AITEX 2023

La participació dels quals no para de créixer, rebent enguany un total de 122 propostes, és a dir, un 60% més que l'any passat.

Sepiia, Vytrus Biotech y Quimsil guanyen els Premis AITEX 2023
Els premiats i representants d’Aitex. QUIQUE REIG

La nova seu de l’institut tecnològic textil ha albergat aquesta setmana, per primera vegada, el lliurament dels Premis AITEX 2023, en la qual s’han entregat un total de 90.000 euros –20.000 euros al guanyador i 10.000 euros al segon premiat, en cadascuna de les tres categories–.
Es tracta de la cinquena edició d’aquests guardons, la participació dels quals no para de créixer, rebent enguany un total de 122 propostes, és a dir, un 60% més que l’any passat.
Al voltant de 300 persones van ser testimonis d’aquest acte que va començar amb la intervenció inaugural del director general d’AITEX, Vicente Blanes, va continuar amb una *masterclass del professor d’economia de IESE Business School, Pedro Videla, per a finalitzar amb el lliurament dels premis, la intervenció del Secretari Autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, Felipe Carrasco i la clausura per part del president d’AITEX, León Grau.
Carrasco va fer referència al tèxtil com “un sector molt viu i pel qual hem de continuar apostant”, va sol·licitar la col·laboració dels alcaldes a l’hora de desenvolupar sòl industrial i també va avançar que des de la Generalitat s’està treballant per a la simplificació administrativa que “faça més senzilla” l’activitat dels empresaris.
Per part seua, Grau va destacar el paper i implicació de Vicente Blanes en la construcció de la nova sede –instal·lacions que van rebre nombrosos afalacs de totes les persones que van intervindre en el lliurament– i es va referir a la necessitat que es conega als empresaris: “tal vegada coneixem els seus noms, però no sabem les seues històries, com han arribat fins on estan. Hem de comunicar millor i fer entendre que el que fem és per a beneficiar a la societat. No som l’enemic a abatre”.

ELS PREMIATS 2023
Quant als premiats, entre les 15 propostes finalistes –cinc en cada categoria–, el primer premi de tèxtil va ser atorgat a l’empresa madrilenya Sepiia, la barcelonina Vytrus Biotech es va emportar el de cosmètica i la startup alacantina Quimsil Silicones, el de millor iniciativa emprenedora.
Els segons premis van ser per a Auxicolor en la modalitat de tèxtil, l’alcoiana Nirvel Cosmetics en la de cosmètica i Lyra Tech Solutions, en emprenedoria.
Un vi d’honor en l’hall de la nova seu va clausurar la cerimònia.

Send this to a friend