Sergi Castillo va presentar la seua última obra literària a Cocentaina

La publicació aprofundeix en la creació de l'AVL

Castillo va presentar la seua última obra
La presentació va tindre lloc el passat 20 de novembre en El Teular.

El Centre Cultural El Teular de Cocentaina va acollir el passat 20 de novembre la presentació del nou llibre del periodista local, Sergi Castillo i Prats. La publicació s’allunya de la temàtica de la corrupció valenciana, que l’autor ha abordat en els seus treballs anteriors, i se centra aquesta vegada en els secrets que van propiciar la fundació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua fa més de dues dècades.

El mateix Sergi Castillo va explicar que al llarg de les pàgines que ha escrit, el lector trobarà una crònica periodística en la qual es narra la maniobra política en la qual l’expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana va iniciar una negociació amb el seu homòleg català Jordi Pujol, per encàrrec secret de José María Aznar; per a aconseguir un pacte per la llengua.

En aquest sentit Castillo detalla que s’en l’esmentat llibre s’inclouen interessants reflexions sobre aquells fets i opinions de testimoniatges o experts que van viure el procés en primera persona. “He intentat fer un relat que va més enllà de la política o de la llengua ja que darrere de la creació de l’AVL hi ha també moltes històries personals, situacions col·lectives i interpretacions dels fets.

La constitució de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha sigut una de les maniobres polítiques més complicades de la recuperació de l’autogovern valencià, un pacte polític entre enemics amb una reconciliació final per la qual no apostava ningú i que s’ha boicotejat des del principi”, va comentar. La presentació del llibre, titulat ‘Operació AVL. El pacte lingüístic dels valencians’, va comptar amb la participació de figures destacades del panorama lingüístic i cultural de les nostres comarques com Joan Jordà, Vicent Romans i Verònica Cantó.

Send this to a friend