Sergi Rodríguez, únic candidat a cap de llista de les primàries de Guanyar

Set dones i set homes es presenten a conformar la llista de cara a les pròximes Municipals

Sergi Rodríguez únic candidat
Rodríguez és un nom històric d’Esquerra Unida, malgrat que mai ha sigut regidor.

Guanyar Alcoi ha conclòs la inscripció de les candidatures a les primàries de la plataforma, un procés que s’ha concretat en un llistat de catorze persones de manera paritària, set dones i set homes. El llistat de les persones inscrites és el següent: Sergi Rodríguez (cap de llista) i la resta el conformen Angelina Ortiz, Beatriz Muntó, Daniel Méndez, Diego Fernández, Inma Belda, Jordi Santonja, Leonor Muñoz, Lluís Català, Magda Arques, Mari Carmen Paredes, Pablo González, Raúl Ortiz i Sofia Hernández.

Sergi Rodríguez, que amb tota probabilitat es confirmarà com a alcaldable a les pròximes Municipals, és una persona compromesa amb les causes socials i culturals de la ciutat i compta amb una dilatada experiència en l’activisme. Malgrat ser un nom històric d’EUPV, l’únic candidat com a cap de llista mai ha sigut regidor de la ciutat i això demostra, segons el parer de la plataforma, «el compromís de Guanyar Alcoi amb la no professionalització de la política i la creença que les idees han d’estar per damunt de les persones que les representen».

Cal ressaltar, a més, que en la llista figura de nou l’actual portaveu del grup municipal a l’Ajuntament, Pablo González, però no així Mauro Colomina, edil que va accedir en la present legislatura després de la renúncia de Sandra Obiol a la seua acta de regidora i la seua consegüent retirada de la primera línia de la política local.

Durant les primàries obertes de Guanyar, les persones que s’han inscrit per a votar hauran de votar, en primer lloc, al cap de llista, podent votar per l’únic candidat o fer-ho en blanc -és a dir, no votar-; en segon lloc, es votarà al cos de la llista, és a dir, als tretze candidats i candidates. Perquè el vot siga vàlid, s’haurà de triar a dos d’elles per ordre de preferència i, segons aquest ordre, rebran una puntuació mitjançant el sistema de recompte Borda.

Per a poder inscriure’s per a votar (www.guanyaralcoi.com/registre) s’ha d’estar registrat abans del 14 de desembre. Les votacions, tant presencials com telemàtiques, es desenvoluparan entre els dies 14 i 18 de desembre, en diferents punts de la ciutat per a donar accés i opció de votar a totes aquelles persones que ho desitgen i evitar la dependència única de mitjans digitals.

Es podrà votar presencialment sense registre previ en els següents llocs i horaris:

– Dimecres 14, dijous 15, i divendres 16, de 9 a 14 hores, en el despatx de Guanyar de l’Ajuntament d’Alcoi.

– Divendres 16, de 18 a 20 hores, en el Club d’Amics de la Unesco (c/ Cid 12).

– Dissabte 17, de 10 a 13 hores, en el local de l’Associació Veïnal de Batoi (c/ Carrascar 5).

El regidor Mauro Colomina anima a la ciutadania que no ho ha fet encara a registrar-se per a poder votar: “no volem que només els nostres votants participen de les primàries, en Guanyar fem unes primàries obertes perquè volem que tota aquella gent que cree en la democràcia i cree que la participació, també participe i ens done la seua visió, ha de ser una mica més a votar cada quatre anys”.

Advertisements

Send this to a friend