Situen al Campus d’Alcoi de la UPV com a garant del turisme de congressos

El PP destaca el paper del Campus en l'organització d'aquesta mena d'esdeveniments

Conferència del Congrés d’Estadística organitzat pel Campus d’Alcoi l’any passat.

El Partit Popular destaca el paper del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) en el manteniment del turisme de congressos a la ciutat. La regidora Lirios García subratlla que dels deu congressos que Alcoi va acollir en 2019, cinc van ser organitzats pel Campus, mentre l’Ajuntament només va organitzar tres. “Hem de valorar i agrair l’esforç de la universitat. Sense el Campus, el turisme de congressos estaria acabat”, exposa.

L’edil adverteix de l’escassa activitat congressual promoguda des de l’Ajuntament. En aquest sentit, informa que els congressos promoguts pel Campus van congregar a 1.060 persones, el 73% dels assistents. De la resta de congressos, destaca el sanitari organitzat pel Trail Solidari i el TEDx Alcoi, de la mà d’entitats al marge de l’Ajuntament, que sí que va promoure un congrés de Big Data, un altre de conductes addictives i el concurs Ciència en Acció.

García apunta que el turisme de congressos és un sector econòmic que mou gran quantitat de diners. En 2017 (últim any de què es tenen dades completes) va generar a Espanya 6.000 milions d’euros. L’edil popular adverteix que els experts assenyalen els congressos i esdeveniments com la clau per a reactivar el turisme després de la crisi del coronavirus. “Tenim l’oportunitat de proposar al sector com a destí una ciutat mitjana, sense massificacions i sense grans distàncies amb espais oberts per a celebrar reunions i congressos de manera segura”, detalla García i afig que el govern “hauria d’estar treballant en un pla de turisme segur per a captar nous esdeveniments i oferir plenes garanties de seguretat als assistents”.

Send this to a friend