Torna la millor Mitja Marató de l’interior

Torna la millor Mitja Marató de l'interior

La MMUA ha posat en marxa el seu particular compte arrere. A dues setmanes de donar l’eixida a un dels millors aparadors del Nadal Alcoià, eren presentades totes les novetats que acompanyaran a aquesta prova pensada per al corredor popular d’asfalt, que en paraules del seu director, David Miró, està “entre les grans Mitjanes Maratons de l’interior de la Comunitat Valenciana”.

La cita serà el diumenge 17 a les 10,30 del matí. Una hora i mitja abans, s’anirà donant l’eixida a les diferents distàncies de la mircro marató, pensada per a les categories més xicotetes. La Mitja Marató Unió Alcoiana Assegurances compleix la seua dotze edició, dècima des que el Club Atletisme Alcoi va agafar les regnes de la seua organització. Manté les seues cinc modalitats: Mitja Marató (21,097 km), Quart de Marató (10,548 km), Mitja Marató per Relleus (21,097 km), Marxa Nòrdica (10,548 km) i Caminants (6 km).

A menys de dues setmanes de la seua celebració són prop d’un miler els inscrits, una participació que l’organització de la prova espera ampliar de manera considerable, sobretot a mesura que s’acoste la data de la seua disputa. “Serà difícil arribar al nostre màxim, que van ser 1.900 en l’edició anterior la pandèmia, i ens agradaria aconseguir els 1.500 o 1.600 participants”, va exposar David Miró.

El director de la prova va revelar que s’estan fent gestions per a aconseguir que atletes amb un cert nom acaben prenent l’eixida. Entre els quals han confirmat la seua partició es troba un clàssic, Andrés Micó, guanyador de la passada edició i de diverses en els últims anys. L’organització torna a incentivar amb 250 euros a qui siga capaç de rebaixar el rècord en les dues distàncies regnes de la prova.

En la 21K, eixe crono és per a Zitane Ouais amb 1h06’48’’ i Alexandra Tondeur amb 1h22’14’. Precisament amb la triatleta belga s’estan mantenint converses perquè torne a repetir participació. Mentre que en la 10K, el rècord el té Yousef Ben Hadi amb 32’53’ i l’alcoiana Lorena Rodríguez amb 37’57’’.

En la presentació de la MMUA 2023 es va donar a conéixer la nova samarreta oficial i el disseny dels trofeus que s’entregaran en aquesta edició. Pel que fa referència a la samarreta, s’ha donat un gir substancial, apostant-se pel negre, amb un model exclusiu de la marca 42K Running, que s’utilitzarà per primera vegada a la nostra ciutat. Es tracta d’un teixit d’última generació, de major qualitat, més lleuger i transpirable. En la part davantera apareix el logotip d’Unió Alcoiana Segurs com a patrocinador principal, mentre que darrere figuren tots els patrocinadors denominats plata.

En els trofeus s’ha substituït el color crema pel blau i la presència de dues icones de la nostra ciutat com són el Barranc del Cint i el Pont de Sant Jordi. En la medalla que s’entrega a cada participant, que realment és una “trimedalla”, perquè amb la de la passada edició i la de l’any pròxim acabaran configurant un trofeu, igualment canvia de color per a ser també blau.

Una altra novetat és la recreació que s’ha fet del recorregut a vista de dron seguint tot el traçat i que des d’ahir es pot veure’s en la web de la carrera. David Miró va aprofitar l’oportunitat per a incidir en l’animació. “No hi ha una altra igual d’aquestes característiques”, va confirmar.

Més punts d’animació

En aquesta edició hauran 24 punts d’animació, un cada 320 metres, segons va precisar. “L’any passat va ser el primer en el qual es va veure una implicació forta de la ciutadania, amb famílies i grups de persones que van eixir al carrer a animar i aplaudir als corredors”, va significar el director de la MMUA 2023.

Més xifres que es van aportar en la presentació va ser el nombre de voluntaris, que seran 200 en total, als quals cal sumar els 15 coordinadors que treballen en l’organització de la carrera. “És molta gent fent un treball que no es veu. És una sort tindre a un grup amb eixa capacitat organitzativa en un projecte que repercuteix a la ciutat”, va voler destacar Alberto Belda, regidor d’esports..

Send this to a friend