Torna la taxa per ocupar la via pública a Banyeres

Es va suspendre a causa de la pandèmia, com una mesura de suport al sector

Torna la taxa per ocupar la via pública a Banyeres
Una terrassa en la plaça Major.

Les terrasses de bars i els llocs de venda exteriors del mercat de Banyeres de Mariola tornaran a pagar taxes a partir de l’any que ve. Així ho ha decretat el Ple Municipal, que ha acordat el restabliment d’aquesta mena de contribucions, que van quedar en suspens a causa de la Covid-19.

La mesura es va adoptar en el seu moment per a propiciar que el sector de la restauració poguera continuar funcionant durant el temps en el qual només se’ls va autoritzar ocupar l’exterior de l’establiment amb un percentatge reduït. Això va motivar l’ampliació de les terrasses i l’exempció del pagament de taxes. Aquesta decisió també es va adoptar per a fer costat als mercaders que instal·len llocs en l’exterior del mercat. Com es recordarà va haver de reduir-se la col·locació de llocs per a garantir les mesures de seguretat i va poder constatar-se, a més, una nul·la activitat comercial en els primers mesos de reincorporació.

Ara la situació és diferent i les mesures sanitàries actuals són molt més permissives. La Conselleria de Salut Pública i Salut Universal està marcant ja els passos a seguir per a anar evolucionant cap a la normalitat.

Send this to a friend