Tres tècnics locals lideren el bon moment de tres equips

Clubs com a Patín Alcodiam, Unión Alcoyana FS o Mutua NB Alcoi tenen com a tècnics a alcoians

Tres tècnics locals lideren el bon moment de tres equips
Lorenzo Pastor (Patín Alcodiam), Javi Silvestre (Unión Alcoyana FS) i Lliris Rovira (Mutua NB Alcoi), lideren des de la banqueta als seus equips

Potser influenciat per l’indicatiu del futbol, que sempre ha donat la sensació de funcionar amb regles pròpies, la veritat és que l’esport local va seguir durant molt de temps els seus passos atret per l’encant del denominat deporte rei, molt donat a fer aposta d’allò més altisonant. Aqueix ascendent va fer que fóra complicat veure a un tècnic local assegut en la banqueta dels principals clubs de la nostra ciutat.

En el Patín Alcodiam caldria remuntar-se a la dècada dels 90 del passat segle, amb l’equip en Lliga Sud i jugar en l’extinta Primera Divisió –equivalent a la OK Plata actual– era una utopia, quan Eliseo Sánchez va fer la ‘machada’ d’ascendir als blaugrana a la divisió de plata de l’hoquei estatal.

Encara que el cicle daurat del Patín Alcodiam es va iniciar amb l’alacantí Paco Villar en la banqueta, va anar amb Diego Mir amb el qual va prendre vol i amb l’argentí es va aconseguir ascendir a la OK Lliga en el seu primer any com a entrenador després de penjar en l’anterior els patins.

Va estar dotze temporades, fins que va decidir posar fi a la seua etapa com a tècnic blaugrana, arribant llavors el català Sergi Punset, que va portar les regnes de l’equip altres tres temporades. Va ser fa dos, amb el descens del Alcodiam a OK Plata, quan el club va decidir prendre un altre rumb i nomenar a Lorenzo Pastor, un tècnic de la casa i sense experiència anterior en categories superiors. Des de llavors té al Alcodiam com a líder de la OK Plata Sud i sense perdre un partit des de fa més d’un any.

La Unión Alcoyana FS també està completant una temporada sensacional. Ha acabat com a campió de grup en Tercera Divisió i barallarà en les pròximes setmanes per ascendir a la Segona B. En la seua banqueta se senta un tècnic alcoià: Javi Silvestre, amb la peculiaritat de ser a més el president del club. Són ja cinc temporades en dues etapes diferents i amb ell en la banqueta comencen a recollir-se els fruits del treball de tots aquests anys.

L’últim precedent forà va ser fa tres cursos. Aquell any el club va apostar per un tècnic amb passat com a jugador del club. L’experiència va acabar amb una de les majors decepcions dels últims temps. Aqueixa temporada es va apostar fort per l’ascens i l’equip va estar tota la competició molt lluny de les expectatives inicials.

Un altre club local que fins fa poc recorria bastant a tècnics de fora era el del Mutua Levante NB Alcoi. El seu equip femení ha tornat aquesta temporada després de cinc intentant-lo a la Primera Divisió Nacional. En la seua banqueta se senta Lliris Rovira, que fa la doble funció d’entrenadora-jugadora i és a més la directora esportiva del club, sent una de les poques dones en el bàsquet espanyol que exerceix aquesta triple funció dins d’un equip de categoria nacional, si és que hi ha algun altre precedent. L’aturada de lliga va deixar a l’equip a l’espera del calendari de la segona fase de la lliga que anava a portar-li a disputar el play-off de permanència, objectiu amb el qual es va arrancar la competició.

Lorenzo Pastor, Javi Silvestre i Lliris Rovira són la punta de l’iceberg dels nous temps que acompanyen a l’esport local. Mai havia tingut un planter d’entrenadors de collita pròpia com en l’actualitat. No és que Patín Alcodiam, Unión Alcoyana FS i Mutua NB Alcoi siguen una excepció, aqueixa tendència perfectament podria ampliar-se a altres àmbits de l’esport local com és el formatiu.

Casos com els de la gimnàstica tant artística com rítmica. Tots dos esports continuen generant nombroses alegries sota els ensenyaments d’Octavio Fuentes (El Pastoret) i Simoni Fernández (L’Esport) o Lucía Úbeda (CGR Sant Jordi) i Sara González, Sara Carbonel i Ana Tendero (CGR Alcoi).

El Club Atletisme Alcoi ha aconseguit un volum de promeses mai vist fins ara per la labor desenvolupada aquests últims anys per Khalid Balala o en judo va ser vital en el seu moment el treball tècnic que va realitzar Roberto Botella i Pau Botella perquè Gaizka Porras siga el primer judoka local en un Centre d’Alt Rendiment.

El futbol sembla continuar vivint al marge però amb matisos. És veritat que la seua banqueta està ocupada per Vicente Parras, il·licità per a més senyals, però com a armador del projecte i director esportiu té a Josele González. A la comarca, el Contestà és líder amb Javi Montava com a tècnic, triat en 2020 entrenador de l’any en Primera Regional, i aquesta temporada s’ha estrenat Diego Jiménez en la banqueta del CF Ciutat Alcoi i Nacho Cantó és l’entrenador del SB Ontinyent.

Send this to a friend