Trump també passa per Alcoi

Les escenes que estem veient als EUA, van de la mà del missatge d’odi de Donald Trump, del blanquejament de l’extrema dreta dut a terme pels grans mitjans de comunicació i la covardia dels que no la combaten.
Unes dinàmiques que s’adapten aquí, construint un relat que legitime l’increment d’un clima de crispació, confrontació i coacció per salvar la pàtria davant dels “totalitaristes” d’este govern. I ja sabem que davant dels totalitarismes tot està permès.
Ens cal recordar que vivim en un país on Abascal ha fet una crida contra “el Gobierno traidor, ilegítimo y enemigo”. A la qual se sumen altaveus mediàtics bombardejant-nos amb missatges de govern “il·legítim”, “criminal” o “dictadura parlamentària”. Les fake news com a instrument polític de la ultradreta i membres de les forces armades demanant un cop d’estat, afusellar a 26 milions de persones i cantant himnes nazis per diferents racons del país.
Per això, des de Podem Alcoi, i des del minut u d’aquesta legislatura, hem vingut manifestant que Vox no és un vehicle democràtic vàlid en la institució. I que les seues dinàmiques de la mentira i l’increment de la crispació en són ben perilloses per a la democràcia. Així ho venim defensant, ple rere ple, amb fermesa i coherència i, lamentablement, a voltes, amb alguns partits posant-se de perfil.
Nosaltres no tenim cap dubte, que amb l’extrema dreta no es negocia. Tampoc se li dóna palmadetes en l’esquena ni petons. Se la combat amb democràcia i antifeixisme. No oblidem, que la democràcia mai està assegurada. Aquí tampoc. Perquè des de sempre, l’extrema dreta només ha acceptat les regles del joc democràtic quan li han sigut favorables. I l’assalt al Capitoli de Whashington és un seriós avís a navegants. Tinguem clar, per tant, que la democràcia és fràgil, que es defensa i que també passa per Alcoi. Perquè en política, a l’igual que en l’esport, no tot val.

Send this to a friend