Turisme organitza una nova ruta diürna al Cementeri

El pròxim diumenge 17 de novembre hi haurà una nova visita guiada al Cementeri d’Alcoi de la mà dels historiadors Lluís Vidal i Elisa Beneyto, a partir de les 11 del matí. Turisme vol celebrar d’aquesta manera que ara fa un any de la posada en valor del Cementeri d’Alcoi com a un punt més de visita a la ciutat, amb l’elaboració de panells amb codis QR, díptics i la Ruta “La Ciutat Dormida: el cementeri d’Alcoi com a reflex de la societat Industrial” dins de la Ruta Europea de Cementeris. De la mateixa manera, el cementeri alcoià va entrar a formar part d’ASCE, Asociació de Cementeris Significatius d’Europa.

Després d’un any els resultats han sorprés fins i tot als seus promotors tal i com comenta la regidora de Turisme Maria Llopis: “Estem molt contents; no només hem aconseguit aparèixer a nombrosos mitjans de comunicació de manera gratuïta impulsant Alcoi com a destinació turística, sinó que les rutes organitzades han sigut un autèntic èxit, tenint molts visitants de fora d’Alcoi. Cada vegada que organitzem alguna activitat, la demanda sempre ens desborda. Va ser una aposta valenta ja que encara recordem al començament molta gent fent mofa del cementeri, però el temps ha demostrat que és una oferta més que atrau gent de tot tipus, d’edats molts diferents i amb interessos culturals i turístics també diversos. A molts països europeus el tanaturisme està clarament consolidat i la gent a Espanya també busca ofertes experiencials”.

La ruta nocturna encetada amb la Setmana Europea dels Cementeris va suposar un gran èxit i encara telefona gent de València o Alacant per preguntar quan hi ha previst organitzar més rutes d’aquest tipus. Ara, de cara a l’hivern, la ruta programada serà diürna però des de la Regidoria ja es treballa per realitzar noves i apassionants activitats culturals i turístiques al Cementeri d’Alcoi. Segons Llopis, “el 2014 ens donarà noves i interessants sorpreses al Cementeri que ja anirem desvetllant poc a poc”.

Després d’un any, els propis visitants corroboren que la posada en valor del Cementeri d’Alcoi va ser una aposta seriosa i decidida per impulsar aquest lloc patrimonial. I la ‘ciutat dormida’ alcoiana és capaç per ella mateixa de donar a conèixer a Alcoi més enllà de les seues muntanyes.

Des de la Regidoria s’ha recordat que per a poder participar a aquesta ruta del proper dia 17 cal inscriure’s abans a la Tourist-info, bé per telèfon (965537155), bé per correu electrònic (turisme@alcoi.org), o bé presencialment acudint a la pròpia oficina.

Send this to a friend