Un Alcoi millor i sempre en positiu

D’ací a poques setmanes es complirà un any de les eleccions municipals. Un any que va començar a caminar l’actual legislatura i que ens vam prometre, almenys des del Partit Socialista, a escoltar la gent, ser més pròxims i dur endavant projectes que els fan falta a les alcoianes i alcoians.

Des del Partit Socialista estem sent molt clars amb el que volem i estem aconseguint resultats. Més contacte amb les entitats i particulars per a treballar en una ciutat millor. Hem aconseguit materialitzar projectes en aquests mesos que eren molt necessaris, com el pàrquing de la Riba, les millores als accessos dels polígons industrials, l’aparcament de l’Hospital Verge dels Lliris, la rotonda d’accés nord o, en breu, la passarel·la de Cervantes. I hem rebut fantàstiques notícies de creixement de població i d’augment de l’ocupació que es tradueix per a dir que la nostra ciutat està viva, és atractiva, genera ocupació i riquesa.

Recorde que a principi de legislatura el portaveu popular deia “No vamos a ser obstáculo para que Generalitat y Diputación inviertan en Alcoy”. Poden buscar vostés aquest titular a internet i sentir el que va dir. Aquesta intenció, eren paraules buides perquè passat un any podem fer balanç del que ha fet cadascú. Mentre nosaltres ens hem preocupat per fer una política útil i de carrer, d’escoltar la gent i les seues necessitats, el Partit Popular d’Alcoi tan sols ha dut la política de la crispació constant.

Però, a més a més, aquesta crispació s’ha afegit amb obstacles, aquells que no anava a aplicar el portaveu del PP. Ací en van uns exemples. En Sanitat han obstaculitzat que l’Àrea d’Alcoi siga de difícil cobertura i els ambulatoris patiran aquest estiu aquesta decisió. En Educació estan retallant línies d’escoles com la del Romeral, i el Conservatori de Música continua a l’espera de passar a titularitat de la Generalitat. En Cultura el Teatre Principal continua paralitzat. En Política Lingüística estan fent polítiques per a afavorir únicament l’ensenyament i ús del castellà, minorant el valencià. En Memòria Històrica esborren la memòria d’aquells que van patir la repressió i la guerra en una cruel ‘llei de concòrdia’ en la qual equiparen els executors amb els executats. I pel que fa a les inversions de la Diputació d’Alacant, els hem fet rectificar un pressupost en el qual abaixaven la partida a entitats locals com la Cambra de Comerç o la Universitat Politècnica de València, encara que es van negar al fet que l’Associació de Sant Jordi rebera una subvenció directa de la Diputació.

Aquests són només uns dels molts exemples que ha aplicat el Partit Popular. Els lemes electorals: «El cambio» “Alcoy merece avanzar” han passat a ser “El cambio a peor” y “Queremos que Alcoy retroceda”. El que ens demostra també enguany és el poc pes polític del portaveu popular que venia de la mà de Carlos Mazón i que ha demostrat poc pes polític per a dur endavant nous projectes i, sobretot, per a imposar-se a les retallades del govern de Mazón que afecten les alcoianes i alcoians.

Més enllà dels retrocessos, no trobem un projecte sòlid, un projecte de ciutat que ens permeta construir conjuntament. Les societats han d’avançar independentment del signe polític que tenen els governs, però és molt trist veure que l’únic que els importa és fer malbé qualsevol projecte positiu i marca de ciutat per a traure un vídeo, una foto o un titular.

Mentrestant, els Socialistes sí que tenim clar el que volem. Volem un missatge constructiu i esperançador. Alcoi té futur. I eixe futur compta amb cada persona que se sume al projecte que la nostra ciutat millore. Continuarem treballant per a tindre una ciutat millor i defensarem els interessos d’Alcoi per damunt de tot, perquè queda demostrat que els socialistes treballem des de la concòrdia per a un Alcoi millor i en positiu.

RAÜL LLOPIS. Regidor i membre de l’executiva del PSPV-PSOE

Send this to a friend