Un original d’Agulló de Cocentaina il·lustra la portada de la revista de Festes

Es tracta d'un quadre de l'artista contestà que ja va ser portada en 1973

Un original d'Agulló de Cocentaina il·lustra la portada de la revista de Festes
La portada és original del recordat escultor Agulló de Cocentaina.

Cocentaina ha presentat la revista de festes de Moros i Cristians 2023. El pati d’armes del Palau Comtal va acollir l’acte. La publicació sempre esperada, que recopila gran quantitat d’informació d’interés sobre els festejos. Natxo Ferrándiz, vicepresident de Culte en la Junta de Festes i fester de la Filà Cavallers de Llúria, va ser l’encarregat de conduir un acte marcat també per les altes temperatures.

En primer lloc, es va descobrir la portada de la Revista, la qual reprodueix en aquesta ocasió un quadre del recordat escultor contestà Agulló de Cocentaina i que ja va ser portada de la revista l’any 1973. La peça era propietat de Javier Sancho, fester de la Filà Manta Roja, i ara ha sigut cedida a la màxima entitat festera.

Després es va desgranar el contingut de l’edició d’enguany en la qual trobem els habituals saludes institucionals, la crònica de les festes passades, la memòria d’activitats de la Junta de Festes o el programa d’actes. També figuren articles sobre el patró, aspectes curiosos de Cocentaina o la seua Festa, el record cap als festers difunts, informació de les Filaes i fins i tot la relació dels protagonistes de les celebracions tant d’enguany com del passat “és una revista en la qual per fi es recupera el format habitual, després de la pandèmia, i com a novetat hem incorporat un apartat per a deixar constància dels nounats que han passat a formar part del cens fester”, explicava el coordinador de la mateixa revista; Marcos Monar.

La vetlada va avançar amb la intervenció del Mantenidor, paper que va assumir aquesta vegada Moisés Sellés, en un discurs en el qual va instar a posar en valor tots els elements que doten d’una idiosincràsia pròpia a les Festes de Cocentaina. També va tindre un record especial cap al Mestre Pérez Vilaplana quan es compleixen 25 anys de la seua defunció.

Els parlaments del president de la Junta de Festes, Rafael Monar, i del nou alcalde de Cocentaina, Jordi Pla, van tancar una cerimònia que va concloure amb les notes de l’Himne de Festes obrint així el compte arrere feia les celebracions que tindran lloc el segon cap de setmana d’agost.

Send this to a friend