Un supermercat, zona verda i serveis municipals, en Textiflok

Les obres ja han començat i la superfície comercial podria obrir les seues portes a la fi d'any

Un supermercat, zona verda i serveis municipals, en Textiflok
Les màquines porten setmanes treballant en la zona. | MARC PASCUAL

Des de principis d’any les màquines han pres les instal·lacions de l’antiga fàbrica de Textiflok de Cocentaina per a iniciar les obres que permetran reconvertir aquesta zona de la Vila Comtal en un gran espai verd en el qual també tindrà cabuda un edifici per a usos municipals. Precisament l’Ajuntament ha començat enguany els tràmits administratius per a adquirir el recinte i en el projecte figura la construcció d’una superfície comercial que ocuparà la coneguda cadena de supermercats Mercadona.

Els treballs per a fer realitat les instal·lacions del citat supermercat ja han començat, després de demolir-se dos immobles que no tenien valor patrimonial, i s’estima que el projecte puga estar finalitzat abans que acabe 2024. Això implicarà el tancament de l’actual Mercadona que està situat en aquests moments en una gran planta baixa que abasta des de l’Avinguda del País Valencià fins al Passeig del Comtat.

EDIFICI PROTEGIT
Al marge d’això, queda en peus l’edificació principal de Textiflok, que gaudeix de protecció a nivell estructural, i a la qual l’Ajuntament de la capital del Comtat vol donar una nova concepció comptant amb l’aportació veïnal “actualment s’estan duent a terme les obres d’eixe futur Mercadona, al qual s’accedirà per la zona de l’antic xalet de Riera, i la nostra voluntat és buscar un gran projecte per a l’edifici central de Textiflok. Volem consensuar-ho amb les entitats, associacions i principals organismes del nostre poble ja que estem segurs que aquesta fita marcarà una època i l’actuació es convertirà en una cosa clau per a les generacions futures”, manifestava l’alcalde contestà; Jordi Pla. A tot això, se li uneix una gran zona verda que es preveu habilitar en aquesta gran parcel·la, una intervenció en el seu conjunt que el Consistori admet que serà llarga donada l’envergadura d’aquesta, però que, segons reiteren; repercutirà molt positivament en la vida social, cultural i econòmica de Cocentaina dels pròxims anys.

NOVES BOTIGUES EN EL CC L’ALTET
D’altra banda, cal destacar que el Centre Comercial l’Altet porta en obres uns mesos perquè en la seua planta baixa s’incorporaran dues noves botigues. Està previst que òbriguen les seues portes el pròxim estiu i una de les superfícies estarà destinada a la venda de mobles i articles per a la llar i decoració, mentre que la segona serà de tota mena productes amb descomptes a excepció d’alimentació. Amb l’arribada d’aquestes botigues, el Centre Comercial contestà passarà a tindre 16 establiments en un recinte en el qual també destaca una gran superfície d’alimentació o l’oferta de multicines que funcionen a ple rendiment des de fa més d’una dècada.

Send this to a friend