Un ‘todocampista’ amb ànima de golejador

Un ‘todocampista’ amb ànima de golejador
Imanol García celebra un gol amb l’Alcoyano. LUCIO ABAD

Si hi ha un futbolista que defineix millor que ningú l’ADN de Vicente Parras com a entrenador de l’Alcoià eixe és Imanol García, un ‘todocampista’ amb rigor tàctic i el desplegament físic suficient per a dominar les dues àrees, la seua convertint-la en un camp de mines per al rival i la contrària en un jardí en el qual a molts se’ls encongeix la cama.

Del navarrés se sabia que era un migcampista defensiu que coneixia bé el seu ofici, un 6 incansable per la quantitat de quilòmetres que recorre en un partit, però que a eixe sentit solidari i d’equip ha afegit la pegada que li fan ser el jugador de moda en l’Esportiu, capaç no sols de “agranar” en àrea pròpia, sinó que les seues quatre dianes li converteixen en el ‘pichichi’ de l’equip, una cosa poc comuna per a un migcampista defensiu.

Als seus 28 anys complits al desembre passat, la carrera de Imanol García sembla que està tenint la lluentor que no va trobar després dels successius destins que va tindre després d’eixir de la pedrera d’Osasuna. Precisament en la seua filial, va aconseguir el seu millor registre golejador en anotar 8 dianes, però era Tercera Divisió, competició en la qual campaven a pler els ‘roguets’

Ni a Vila-real B, ni com a jugador del Nàstic, Córdoba i del Pontevedra, el seu últim destí abans de fitxar fa tres estius per l’Alcoyano, la seua carrera va trobar les llums que està projectant en aquest curs com a blanc-i-blau, on ha explotat futbolísticament, just quan s’acosta a la trentena.

No sols és una peça fonamental en el dibuix tàctic de Parres com a recuperador, sinó que s’ha convertit en una peça letal cara a porteria arribant des de segona línia que situen al navarrés en el 6 amb més gol del grup segon de la Primera Federació.

Imanol García no oculta que li agrada el seu nou rol, admetent que “tot el que siga ajudar als meus companys és bo per a l’equip i també per a mi”, si bé el que ell realment desitja és que els encarregats del gol “s’endollen, que vegen que jo porte quatre i no pot ser”, afig. Encara cal afegir una tercera faceta: la seua ascendència dins de la plantilla com un dels quatre capitans de l’equip.

El dissabte, enfront del Màlaga, Imanol serà baixa per acumulació de targetes després de veure la groga el diumenge en l’Álvarez Clar de Melilla.

Send this to a friend