Una festa única

Aquestes Festes de Moros i Cristians de 2024 passaran a la història per l’èxit quant a organització, disseny i música. I açò és possible gràcies a l’esforç de les alcoianes i alcoians que poseu tot el vostre sentiment i esforç perquè les nostres festes, any rere any, se superen i es facen realitat.

Les Festes d’Alcoi s’han convertit en una referència i en un pol d’atracció de turisme i riquesa. Aquest any s’han batut tots els rècords d’ocupació i visites, fet pel qual ens hem de sentir orgullosos, perquè les nostres festes siguen capaces d’aplegar tanta gent. I, a més a més, la nostra festa, malgrat el pas dels anys, és capaç de continuar atraent cada vegada més alcoians i alcoianes que volen participar d’ella. Açò últim té a veure amb la plena integració de la dona en la festa, fet que ha representat que famílies senceres participen en la festa del seu poble, pese a qui pese. I açò és una realitat per la qual ens alegrem d’haver viscut la primera de moltes festes en les quals dones i homes compartixen una única festa.

I aquest augment comporta una inevitable multiplicació del nombre de participants en els actes de festes, en especial del Dia de les Entrades, el qual gràcies a la implicació de la Junta Directiva de l’Associació, els Primers Trons i les Juntes Directives ha estat un vertader èxit. Un treball inesgotable que té la recompensa en el compliment i la calor del poble d’Alcoi cap a la festa.

Els càrrecs festers, Sant Jordiet, les seues filaes respectives, els músics, els artesans i tots els treballadors dels diferents sectors que envolten la festa han fet possible que aquest caos organitzat que és la festa s’haja compartit amb una perfecta harmonia entre tots els implicats. I és açò el que fa a la Festa d’Alcoi única, la forma en què la compartim amb els nostres amics i éssers volguts.

Una festa, a més a més, que s’ha viscut sense cap incidència destacable i que, a pesar de l’augment d’efectius de seguretat i campanyes de conscienciació, s’ha mantingut sense gravetat, fet que té molt a veure amb el civisme de les alcoianes i alcoians i amb el respecte que tenim de viure la Festa de Moros i Cristians.

Nostra Festa és un espai de convivència, no hi ha cap guerra ni cap reconquesta. És el símbol d’una ciutat on conviuen ideologies, cultures, creences, però on per damunt de tot hi és el nostre Alcoi. No valen discursos antics i obsolets. La Festa en convivència, estima, sentiments i sobre tot, respecte. No caben a les nostres festes extrapolacions ni interpretacions més enllà de les tradicions d’un poble.

Les Festes del 2024 passaran a la historia per la seua normalitat i al mateix temps pel rècord d’homes i dones que han gaudit d’elles. I açò és gràcies a tots els alcoians i les alcoianes que poseu tanta estima en elles, ja que sense el vostre sentiment la Festa d’Alcoi no seria única al món. Gràcies, alcoianes i alcoians. A per una nova festa del 2025!

JORDI MARTÍNEZ. Regidor de Festes a l’Ajuntament d’Alcoi

Advertisements

Send this to a friend