Unanimitat per a demanar millores en l’autobús Alcoi-València

Entre els ajuntaments d'Alcoi, Cocentaina, Ibi i Muro

Unanimitat per a demanar millores en l'autobús Alcoi-València
Reunió entre representants de diferents ajuntaments de les comarques sobre l’autobús que va a València.

Els ajuntaments d’Alcoi, Ibi, Cocentaina i Muro van celebrar la setmana passada una reunió per a tractar els canvis en el servei d’autobús Alcoi-València. La línia des de l’1 de febrer és operada per l’empresa Alsa, que és la nova empresa adjudicatària del servei que va licitar la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General de Transports i Logística. Aquests canvis han generat malestar entre gran part de persones usuàries per la falta d’informació, ja que les línies han canviat horaris i parades i, a més, també s’han perdut els abonaments adquirits per a alguns viatges.

Els governs municipals de les quatre ciutats de l’Alcoià i el Comtat han volgut actuar de manera coordinada per a sol·licitar la informació i les millores necessàries a l’administració autonòmica. Per exemple, des dels diferents ajuntaments han denunciat que el temps de trajecte ha augmentat fins a les 2 hores i mitja i que s’han suprimit les parades a l’Hospital de la Fe i en la plaça d’Espanya de la capital valenciana. Per això, a la reunió celebrada s’han plantejat els següents passos a seguir per a defensar els interessos de la ciutadania de les nostres comarques.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha afirmat que “no es pot fer un canvi sense informar la ciutadania. A més, estan utilitzant l’estació d’autobusos d’Alcoi sense regularitzar la situació. També hem de saber que passarà a partir de l’estiu quan comencen les obres de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva, ja que Renfe posarà autobusos que caldrà coordinar”.

Quant a l’alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco ha lamentat que “la gent s’ha trobat de la nit al dia un canvi sense cap explicació, han vist un autobús diferent i no sabien que fer”.

D’igual manera, Jordi Pla, alcalde de Cocentaina, ha fet especial menció al fet que “molta gent ha sigut perjudicada perquè s’han eliminat les parades de La Fe i la plaça d’Espanya a València, a més s’han perdut abonaments que s’haurien de poder aprofitar d’alguna manera. Per això, no podem quedar-nos de braços plegats mentre la Generalitat castiga les connexions de la comarca amb València. Cada setmana, centenars de contestans i contestanes utilitzen el servei d’autobús per motius essencials de caràcter laboral, acadèmic o mèdic i no mereixen que el Consell els tracte com a ciutadans de segona”.

Finalment, l’alcalde de Muro, Vicent Molina, comenta que “és fonamental una bona connexió amb l’autobús interurbà que hauria de tindre més freqüències. A més, ha destacat els problemes que està ocasionant als murers i mureres el retard i la falta d’autobusos en les hores punta, ja que l’anterior companyia licitada reforçava el servei en els horaris que els estudiants anaven a València els diumenges, provocant ara la incertesa de saber si podran anar o estarà ple”.

REUNIÓ A VALÈNCIA
Sobre aquest tema, el primer edil d’Alcoi va mantindre ahir una reunió amb el director general de Transports i Logística, Manuel Ríos, per a abordar aquest assumpte.

El director general ha mostrat el seu compromís d’estudiar les propostes de l’Ajuntament sobre modificació d’horaris i noves parades a València. En aquest sentit, Ríos ha explicat que, de ser factibles, “s’aplicaran en llaures a una millor prestació dels serveis de transport perquè responguen eficaçment a les necessitats de la ciutadania”.

Així mateix, en la reunió, es va plantejar la necessitat d’abordar conjuntament la situació de l’estació d’autobusos del consistori, construïda en el seu moment per la Generalitat i gestionada des d’Alcoi.

Advertisements

Send this to a friend