Xixona inaugura demà la seua quinzena Fira de Nadal

El subcampió de Masterchef 11, Álex Cañada, serà l'encarregat de l'acte inaugural

Xixona inaugura demà la seua quinzena Fira de Nadal
Álex Cañada al costat de l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, en una de les activitats el Dia del Torró.

Xixona donarà la benvinguda a l’època nadalenca aquesta setmana amb la inauguració de la seua 15a edició de la Fira de Nadal, esdeveniment que manté el format de sis dies de duració, des del dimarts 5, fins al diumenge 10 de desembre.

Demà, a les 11’30 hores està previst l’acte inaugural, però la Fira estarà oberta al públic des de les 10 del matí fins a les 9 de nit –tots els dies, excepte el diumenge que la clausura serà a les 20 hores–.

L’encarregat d’inaugurar la Fira serà el subcampió de Masterchef 11, Álex Cañada: “a la meua casa, el torró sempre ha sigut present en la taula nadalenca i ara estic feliç de tornar a Xixona per a la Fira de Nadal” ha reconegut el cuiner, que ja va estar en la localitat torronera en la celebració del Dia Mundial del Torró.

L’avinguda de la Constitució s’omplirà amb uns 100 expositors de comerços i empreses de la localitat torronera, que enguany seran carpes, després de la renovació de les instal·lacions en quedar desert el concurs en el qual habitualment s’adjudicaven les casetes.

A més, la programació contempla infinitat d’activitats: degustacions, visites teatralitzades, tallers, actuacions, tastos, cercaviles, maridatge de torrons, així com diverses exposicions, portes obertes al castell als matins, projeccions i també atraccions infantils i food trucks en l’aparcament del Barranc de la Font, i per descomptat, l’habitual ‘trenet’.

D’altra banda, una de les novetats d’enguany és que hi haurà actuacions de màgia, i fins i tot un taller perquè els més xicotets aprenguen alguns trucs bàsics.

El cartell anunciador d’enguany té com a protagonista al ‘Betlemet’, un dels punts que més visites rep, ja que les persones que acudeixen a Xixona passen per aquest lloc amb figures a grandària real per a immortalitzar el moment.

La previsió per a enguany és molt positiva i cal recordar que en 2022 es va batre rècord d’assistència amb una afluència d’unes 127.000 persones.

La Fira de Nadal és una gran mostra de torrons, dolços i xocolates, sent aquest el principal motiu de visita, no obstant això, i tal com indica l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, l’objectiu és que els visitants “es queden a passar el dia amb nosaltres i descobrisquen els encants de Xixona a tots els nivells: gastronòmic, cultural i festiu”.

Aquesta Fira l’organitza cada any l’Ajuntament i l’Associació d’empresaris, comerciants i professionals de Xixona (AEX). El president de l’AEX, Alfonso Gutiérrez, apunta que “la Fira de Nadal de Xixona és l’esdeveniment més important per al nostre poble a nivell econòmic i molts xicotets comerços i empreses locals treballen durant tot l’any per a poder oferir els seus productes o serveis aquests dies als milers de persones que ens visiten”.

Per a aquesta edició s’han tornat a ampliar les zones d’aparcament i habilitat dos autobusos llançadora.

Send this to a friend