L’Alcoyano segueix a l’espera de la decisió de la RFEF sobre el play-off

Com més es retarde la decisió, major incertesa, alhora que pugen les possibilitats perquè els ascensos es decidisquen en els despatxos

Els jugadors de l’Alcoyano sobre el terreny de joc de la Ciutat del Futbol de Las Rozas (RFEF)

L’Alcoyano haurà d’esperar per a conéixer el seu futur fins que la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es digne a resoldre la malifeta de la fase addicional d’ascens a Segona Divisió B. És el mateix problema que ara afecta al Lealtad, que era el rival dels blanc-i-blaus en el partit que devia disputarse en Las Rozas dissabte passat i, per extensió, el del Linares i el Marino, l’equip al qual se li van atribuir tres positius per Covid-19 el mateix dissabte i que al final van resultar ser falsos.

Els quatre clubs que van viatjar la setmana passada fins a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas il·lusionats amb l’objectiu de l’ascens a Segona B, no han rebut cap resposta per part de la federació respecte a com, quan i on es tancarà definitivament la fase d’ascens. Si és que, finalment, s’opta per disputar la fase addicional entre els quatre campions que no van aconseguir l’ascens en el play-off exprés territorial.

El caos es va deslligar en la vesprada del dissabte quan, a tres hores de l’inici del partit entre Alcoyano i Lealtad, els responsables de la Federació Espanyola comuniquen la suspensió d’aquesta trobada i el del dia posterior entre Linares i Marino. En el comunicat emés poc després de la set de la vesprada, s’indicava que els test efectuats havien detectat tres positius entre l’expedició del Marino. La conseqüència immediata va ser el retorn a Alcoi de l’expedició blanc-i-blava. Només va romandre a Madrid el Marino. Al matí següent, un altre comunicat federatiu, donava com a erronis els tres positius.

Decisió el dilluns?

Si la suspensió del play-off o fase addicional d’ascens a Segona B per uns falsos positius de tres jugadors del Marino resulta, com menys, esperpèntica, més ho és l’absència d’un pronunciament, una setmana després, per part dels rectors del futbol nacional.

Ahir, mitjans de comunicació nacionals donaven la data del pròxim dilluns com la més probable perquè la Federació es pronuncie. Encara que la falta de notícies està creant incertesa, d’altra banda, el pas dels dies pot jugar a favor de l’Alcoyano. És a dir, si la Segona B es preveu que comence el 26 o 27 de setembre i el tancament d’inscripció està fixat per al 17 agost, cada vegada són menys les dates que queden per a la disputa de la fase d’ascens addicional. Anem, que s’hauria de disputar abans del pròxim cap de setmana.

I si la citada eliminatòria no es juga, l’Alcoyano tindria el bitllet en la butxaca per a emprendre el retorn a la categoria de bronze del futbol espanyol. Seria un ascens en els despatxos, que no és ni molt menys el que havia imaginat i desitjat ni el club ni l’afició, però que, hui dia, sembla un mal menor després d’una temporada que pintava molt bé, amb un equip que va batre rècord de imbatibilitat en els terrenys de joc i que es va mostrar molt superior a tots els seus rivals, però que, en ple mes d’agost, es debat en la inseguretat de qual serà la categoria en la qual jugarà la pròxima temporada. I això condiciona la planificació d’una temporada que hauria d’estar ja tancada.

Send this to a friend