Activa Àgora, el programa tutorial per a nous emprenedors

Un total de 84 emprenedors i empreses de recent creació han passat per aquest programa

el programa tutorial per a nous emprenedors
Participants i organitzadors, en una anterior edició del programa.

Activa Àgora es posa en marxa en breu. Es tracta d’una iniciativa que posa a la disposició de les persones emprenedores un programa d’entrenament de dos mesos de duració per a orientar-los, capacitar-los i tutelar-los en el procés de definició del seu projecte i llançament de la seua empresa. La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi i el CEEI Alcoi-València, amb el finançament de la Diputació d’Alacant i compta amb la col·laboració de FEDAC i JOVEMPA.

Aquesta desena edició del Programa Activa Àgora agrupa la realització de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i ‘networking’.
Alberto Belda, regidor d’Empresa, Ocupació i Formació d’Alcoi, subratlla que iniciatives com aquesta suposen una vertadera oportunitat per a fomentar l’emprenedoria, font importantíssima de creació d’ocupació, tant en l’adscripció de nous autònoms com en la creació de pimes i micropimes. “Aquest és un dels grans objectius de l’Ajuntament d’Alcoi, ja que amb això s’aconsegueix reforçar i ampliar els fonaments del nostre entramat empresarial, al mateix temps que contribuïm a potenciar l’economia local”, afig.

El programa, que arrancarà el 9 de juny una vegada seleccionats els projectes participants, ofereix a les persones emprenedores portadores d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació participants, allotjament gratuït en l’espai Àgora Cotreball, tutories grupals per a la posada en comú i resolució de dubtes, càpsules de formació per a capacitar-los de manera pràctica en les diferents àrees de gestió de l’empresa, una borsa d’hores de tutoria individualitzada per a resoldre les qüestions particulars i una sessió final de presentació dels projectes i de ‘networking’.
El programa Activa Àgora posat en marxa des de 2018 compta amb 9 edicions en les quals han participat un total de 84 persones emprenedores i empreses de recent creació.

Segons Ramón Ferrandis, CEO de CEEI Alcoi-València, el programa “és una oportunitat perquè a les persones emprenedores que arriben amb una idea de negoci se’ls atenga i se’ls oriente perquè definisquen el seu projecte”. Tot això desenvolupat pels tècnics del CEEI que actuaran com a mentors durant tot el seu desenvolupament.

El programa finalitzarà amb la presentació dels projectes participants, dels quals un d’ells resultarà el guanyador del Premi al Millor Projecte Activa Àgora que consistirà en el reconeixement al guanyador, suport en la difusió i comunicació en el seu llançament.

Per a Alberto Belda, “en definitiva, es tracta d’aprofitar el talent local, retindre’l i incentivar-lo perquè vegen la llum projectes que acabaran generant ocupació i riquesa, tant a Alcoi com en el territori”.

El termini de presentació de candidatures a aquesta nova edició finalitza el pròxim 2 de juny i poden realitzar-se a través de la web del CEEI: https://ceeialcoi.emprenemjunts.es.

Send this to a friend