Adaptar el vell jutjat per a Serveis Socials costarà 1’5 milions

La intenció és sol·licitar la subvenció a Infraestructures de Polítiques Inclusives, així com executar l'obra en dues fases

Adaptar el vell jutjat per a Serveis Socials costarà 1’5 milions
Edifici dels antics jutjats d’Alcoi.

L’antic palau judicial de la plaça Al-Azraq albergarà pròximament una nova seu del departament de Serveis Socials. Sobre aquest tema, Podem va preguntar ahir en el Ple en quin punt es troba el projecte de rehabilitació de l’edifici, que recordem haurà de sotmetre’s a una remodelació integral, fins i tot s’ha de reparar l’estructura, tal com va explicar la regidora de l’àrea, Aranza de Gràcia, qui va avançar que la redacció del projecte està “a punt” de licitar-se.
Sobre la valoració econòmica aproximada, l’alcalde Toni Francés ha informat aquest periòdic que es requereix una inversió de 1’5 milions d’euros, per a la qual l’Ajuntament té previst optar a una convocatòria de l’administració autonòmica enguany i el que ve, i així costejar l’obra en dues anualitats.
Sobre aquest tema, l’edil responsable va indicar en el Ple que l’Ajuntament ha mantingut diverses reunions amb Conselleria, i la intenció és sol·licitar la subvenció a Infraestructures de Polítiques Inclusives, així com executar l’obra en dues fases. En aquest sentit, De Gràcia ha incidit en l’elevada inversió que suposa aquesta intervenció, ja que es tracta d’un immoble de tres plantes i hi ha renovar per complet les instal·lacions i fer-ho accessible, entre moltes altres qüestions.
Recordem que al novembre de 2021, i després d’un complex procés administratiu, es formalitzava l’últim tràmit pel qual la Generalitat transferia a l’Ajuntament d’Alcoi la titularitat de l’edifici dels antics jutjats, pendent des del trasllat a la *Verge Maria, en 2017. Poc després, Toni Francés avançava en les pàgines d’aquest periòdic que l’Ajuntament reubicaria els Serveis Socials municipals en aquest edifici ja en desús.

Send this to a friend