Agres aplicarà una rebaixa de l’IBI en 2022

La proposta va ser aprovada en el ple municipal del passat octubre

Agres aplicarà una rebaixa de l'IBI
Vista general d’Agres.

El Ple de l’Ajuntament d’Agres del passat 7 d’octubre va aprovar la baixada de l’IBI, una mesura que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener del 2022. Des del Consistori d’aquesta localitat del Comtat han recordat sobre aquest tema que en els últims anys el tipus impositiu en categoria urbana era del 0.55% al mateix temps que el coeficient cadastral anava a l’alça.

L’actual govern municipal explica també que ja fa un temps que estaven treballant per a modificar l’ordenança fiscal que regula l’IBI i en aquest sentit assenyalen que amb l’anterior executiu local de Compromís no va ser possible aplicar aquesta mesura. D’igual forma destaquen que ara s’ha aconseguit congelar el tipus impositiu i que aquesta passada al 0,50% “després de la situació que hem viscut per culpa de la pandèmia, necessitem un respir.

Amb aquesta baixada responsable podrem continuar pagant les despeses bàsiques fixes que suposen el 70% del pressupost de l’Ajuntament. Amb la resta, podrem continuar mantenint el poble, el patrimoni i els serveis, així com invertir per a continuar creixent”, afirmava l’edil d’Hisenda del Partit Popular; María García Pascual.

Assenyalar que la proposta no va ser secundada pel grup municipal Junts per Agres-Compromís i per tant va tirar avant per majoria absoluta en comptar amb el suport del Partit Popular i el Partit Socialista.

Send this to a friend