Alcoi comptarà amb un pla de mobilitat escolar segura i sostenible

El projecte s'obrirà a la participació ciutadana de la mà dels centres educatius

El Ple municipal va tornar a la modalitat semipresencial després de millorar la situació sanitària.

L’Ajuntament d’Alcoi treballarà en un pla de mobilitat específic per a l’entorn escolar, amb l’objectiu de pacificar i millorar la seguretat viària en els voltants dels centres educatius de la ciutat i pensant també en la sostenibilitat. La proposta, presentada per Guanyar al Ple municipal celebrat aquest divendres, va rebre el suport de tots els grups, excepte Vox, que es va abstindre amb l’argument que rebutgen “una altra peatonalització” en aquest cas al voltant dels col·legis.

L’acord al qual van arribar ahir els partits inclou una anàlisi prèvia de la situació actual, així com la posada en marxa d’una estratègia i un programa d’actuacions sobre la base d’aquest diagnòstic. A més, des de Guanyar sol·licitaven la creació d’una sèrie d’indicadors per a avaluar i fer el seguiment posterior a la implantació i els resultats del pla de mobilitat escolar.

I també es contempla que el projecte compte amb un procés de participació ciutadana i planificació consensuada de la mà, sobretot, dels centres educatius i les famílies. En aquest sentit, des de diferents grups es va incidir en la necessitat de tindre en compte les “condicions particulars” de cada centre, alhora que es va anunciar que mentre es treballa en l’elaboració del pla de mobilitat s’implementen les “mesures tècnicament adequades, amb l’objectiu de pacificar els entorns escolars, com ara la reducció de carrils de circulació, la implantació de radars de velocitat, l’eliminació de places d’aparcament davant dels centres per a guanyar espai per al vianant, així com la instal·lació de mesuradors de contaminació acústica i de qualitat de l’aire, i segons les condicions s’adopten les restriccions de trànsit necessàries per a garantir la salut i el benestar en els entorns dels centres educatius”, exposava el regidor de Guanyar, Pablo González.

Finalment, a proposta de Compromís s’afegia un tercer punt d’acord en la moció de cara a estudiar la possibilitat d’incorporar-se a la xarxa europea en matèria de mobilitat escolar.

Send this to a friend