Alcoi demana a l’IVACE una inversió de 727.000 euros per als polígons

La intenció és intervindre en totes les àrees industrials de la ciutat

Alcoi demana a l'IVACE una inversió de 727.000 euros per als polígons
Vista general d’un dels polígons industrials d’Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat ajudes a l’IVACE per a realitzar millores en els polígons industrials de la ciutat. Segons ha destacat Elisa Guillem, regidora d’Indústria, “les actuacions que han sigut demanades sorgeixen del diàleg amb els empresaris dels diferents polígons alcoians, i són un pas més en la modernització de les nostres àrees industrials”.

Guillem ha comentat que enguany el pressupost de Generalitat per a aquestes ajudes ha patit una retallada d’un 20%, però que des de la regidoria han apostat “per continuar treballant a favor dels polígons d’Alcoi”. El valor total de la inversió és de quasi 1,2 milions d’euros, dels quals 727.000 euros provindrien de les subvencions sol·licitades. A més, l’Ajuntament aportaria uns 460.000 euros, en actuacions que beneficien a totes les àrees industrials de la ciutat.

OLORS EN EL BARRI DE BATOI
Algunes intervencions destacades són la millora del clavegueram en el polígon El Castellar, una obra que “busca solucionar els problemes d’olors que ha patit el veïnat del barri de Batoi”. En el mateix polígon també es pretén instal·lar una pèrgola fotovoltaica. En total, en aquesta zona s’han demanat 95.900 euros en ajudes.

Una altra de les intervencions destacades està en el polígon Santiago Payà, on s’actuarà per a estabilitzar el vessant i es treballarà en el nou vial d’accés. En aquest cas se sol·liciten fins a 132.000 euros i el valor total de les primeres actuacions necessàries en la zona seria de 208.000 euros.

A Cotes Altes la principal actuació està relacionada amb la millora del Camí Talecons mitjançant la creació d’un itinerari de vianants accessible i amb el reforç de la calçada. Les ajudes sol·licitades per al conjunt d’obres en aquesta àrea són d’uns 104.000 euros. A Cotes Baixes les ajudes sol·licitades arriben als 263.000 euros, una xifra major per tractar-se d’una EGM. Les possibles intervencions inclouen, entre altres, continuar amb el soterrament de cablejats mitjançant galeries valorada en uns 100.000 euros. Quant a la Beniata, se sol·liciten 132.000 euros per a millorar la xarxa telefònica i de fibra i per a la connexió del carrer Alacant i Filà Verds.

Advertisements

Send this to a friend