Alcoi es projecta com a ciutat innovadora

Ha participat en una trobada de la xarxa al costat d'una empresa local

Alcoi es projecta com a ciutat innovadora
Els regidors d’Indústria i Ocupació i l’alcalde, acompanyant als representants de Creare Ingeniería.

Alcoi ha participat aquesta setmana en la V Trobada d’alcaldes i alcaldesses amb la Innovació, celebrat a Viladecans (Barcelona) i promogut per la Xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació, composta per 63 municipis entre els quals es troba Alcoi. L’esdeveniment s’estableix com a punt de reunió entre les ciutats pertanyents a la Xarxa i les pimes, micropimes i startups més innovadores de cada municipi.

Per això, Alcoi ha pres part en la trobada de la mà de l’empresa Creara Ingeniería, dedicada a la promoció i realització de projectes relacionats amb l’enginyeria industrial, les energies renovables i el medi ambient.

“La nostra ciutat no sols forma part sinó que està també dins del consell rector a nivell nacional, en aquesta xarxa de ciutats que el que cerca és promocionar la innovació i el desenvolupament econòmic del nostre territori”, explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Amb tot, aquest esdeveniment tenia com a objectiu facilitar un acostament entre pimes innovadores a nivell nacional, potenciar l’intercanvi d’experiències en la promoció i el suport a la innovació des de l’administració i, en definitiva, posicionar a les pimes innovadores pertanyents a les Ciutats Innpulso, donant-los visibilitat per a facilitar el seu accés a mercats potencials i connectar amb possibles inversions.

I en aquest cas, sota la Missió de Ciutats Climàticament Neutres com a temàtica comuna, cada ciutat, representada pel seu alcalde o alcaldessa, presentava una empresa o a una persona emprenedora de caràcter innovador. En el cas d’Alcoi, Toni Francés va presentar a Creare Ingeniería, amb seu al carrer Sant Mateu, en ple Centre històric d’Alcoi.

Sostenibilitat i ocupació
Adolfo García, un dels CEO de l’empresa, va explicar durant la seua exposició com poden implementar les energies renovables en els espais públics, gràcies als panells fotovoltaics amb integració arquitectònica que han creat en aquesta jove empresa formada per titulats del Campus d’Alcoi de la UPV i que han establit la seua empresa a la nostra ciutat. En paraules de l’alcalde, “un exemple de les grans empreses innovadores que estan naixent a la nostra ciutat, moltes d’elles, desconegudes, per a la majoria de la població. Ofereixen ocupació i projecció a la ciutat en sectors empresarials amb molt de futur”.

Send this to a friend