Alcoi organitza activitats d’alfabetització digital per a persones en risc d’exclusió

Altra de les iniciatives són tallers de criança positiva

Alcoi organitza activitats d'alfabetització digital
Participants a la finalització del curs dirigit a pares.

La regidoria de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat activitats d’alfabetització digital per a persones en risc d’exclusió, així com tallers de criança positiva. Aquest servei és finançat per la Unió Europea a través del programa del Fons Social Europeu Plus (FSE+) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

Les diferents sessions d’activitats d’alfabetització digital van tindre lloc els mesos de novembre i desembre a la sala Àgora i en el Centre Social de la Zona Nord, prenent part les persones derivades i participants en itineraris d’inclusió social desenvolupats des del departament de Polítiques Inclusives.

La iniciativa s’ha desenvolupat gràcies al conveni que l’Ajuntament va signar recentment amb Cibervoluntarios, una ONG d’àmbit internacional, impulsada en 2001 per emprenedors socials amb la finalitat d’aconseguir que totes les persones tinguen, per igual, l’oportunitat d’accedir, conéixer i utilitzar les tecnologies com a mitjà per a millorar qualsevol aspecte de la seua vida o la del seu entorn.

Entre les temàtiques que han treballat podem destacar la iniciació a l’ús de l’ordinador, conceptes bàsics de telèfon intel·ligent, l’administració electrònica (DNI electrònic, certificats digitals i signatura electrònica), com aconseguir la vida laboral de manera telemàtica, la creació de curriculum vitae, els recursos d’ocupabilitat, les plataformes i els portals d’ocupació, entre altres.

A més d’aquestes sessions, durant el mes de desembre, el departament de Polítiques Inclusives ha organitzat tallers de criança positiva a la sala Àgora, impartits per una treballadora social, una tècnica superior en promoció de la igualtat de gènere i una psicòloga.

Durant un total de sis sessions han treballat diferents temàtiques: inclinació, vincle i diferents estils parentals; comunicació filie-parental; promoció de la igualtat i formació en coeducació; límits, normes i resolució de conflictes; educació en valors; i promoció de l’autoestima i de la salut mental en menors.

L’objectiu d’aquestes sessions ha sigut promoure les relacions familiars positives i saludables, promovent un model educatiu eficaç en les famílies i dotant a les persones participants de les eines necessàries perquè puguen garantir el benestar dels seus fills i filles.

Send this to a friend