Alcoi reafirma el seu compromís amb el projecte de Sor Elisa

El consistori treballarà per a difondre el treball que la religiosa alcoiana realitza a Moçambic

Alcoi reafirma el seu compromís amb el projecte de Sor Elisa
Reunió mantinguda la setmana passada a l’Ajuntament d’Alcoi amb Sor Elisa Verdú.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’alcalde, Toni Francés i la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia, han reafirmat el compromís de la institució amb la missionera alcoiana Sor Elisa Verdú, impulsora i directora de l’hospital Carmelo de Moçambic, en el qual treballa des de fa 40 anys.

Aquest centre sanitari, situat a la ciutat de Chokwe, a la província de Gaza, és un referent internacional en la investigació i atenció de malalts de Tuberculosis i Sida, on s’atén més de 10.000 persones.

Sor Elisa Verdú va ser rebuda en el consistori dimarts passat i va estar acompanyada per la seua germana, així com per Antonio Pastor i Elena Llopis, membres de l’associació alcoiana Kanimambo, que dóna suport als projectes, entre els quals destaquen l’alfabetització, escolarització i alimentació de xiquets, la protecció de les dones enfront de les desigualtats o la garantia d’habitatges en condicions.

Verdú va traslladar a les autoritats les dificultats a les quals s’enfronten a Moçambic, les quals s’han vist agreujades per la crisi sanitària del coronavirus. L’Ajuntament d’Alcoi, que col·labora amb Kanimambo a través de les subvencions anuals destinades a cooperació internacional, va subratllar el seu compromís amb aquest projecte i es va comprometre a reafirmar-lo. Segons l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “la labor i el lliurament de Sor Elisa Verdú ens omplin d’orgull i són una mostra del caràcter solidari dels alcoians i alcoianes. Sempre hem estat i estarem fent costat a Sor Elisa, col·laborant en la mesura que siga possible”, va indicar el primer edil.

En aquest sentit, a part de garantir la continuïtat de les subvencions, el consistori treballarà per a ajudar a l’associació Kanimambo en labors de difusió, amb l’objectiu de donar a conéixer el treball que Sor Elisa Verdú i el seu equip desenvolupen a Moçambic i facilitar la col·laboració amb aquesta entitat i amb aquest projecte alcoià.

Send this to a friend