Alcoi registra la millor dada de l’atur des de gener de 2022

A l'abril es va produir un destacat descens de 103 persones respecte al mes anterior

Alcoi registra la millor dada de l'atur des de gener de 2022
Font: Labora (GVA).

La desocupació ha descendit a les nostres comarques per quart mes consecutiu, i en el cas d’Alcoi, la baixada ha sigut molt notòria, amb 103 persones menys. Ja l’any passat es va produir el mateix fet entre els mesos de març i abril, coincidint amb les festes de Moros i Cristians, ja que de les 103 persones menys desocupades, 79 van pertànyer al sector serveis.

En total, a l’abril va haver-hi 4.553 persones parades a Alcoi, la dada més baixa dels últims dos anys, ja que cal remuntar-se a gener de 2022 per a trobar una dada inferior –quan va ser de 4.549–.

Així, la nostra ciutat va liderar el passat més les bones dades de l’atur en la zona, ja que també ha disminuït la desocupació a Ibi, amb 33 persones menys; a Castalla, amb 19 menys; també a Cocentaina, Muro i Onil, mentre que en Banyeres va incrementar en 8 persones. A nivell general, la baixada a les comarques va ser de 143 persones, la qual cosa situa la dada total en 9.640.

A Alcoi, a més del descens en el sector serveis, també va haver-hi 16 aturats menys en la indústria, 4 en l’apartat de sense activitat econòmica i dues menys tant en la construcció com en l’agricultura.

Pel que respecta a grups d’edat, l’atur va baixar en tots ells, però especialment en el d’entre 25 i 44 anys, amb 55 persones menys. De la xifra total, continua havent-hi més atur femení a Alcoi, amb 2.794 dones per 1.759 homes, no obstant això, la desocupació femenina va disminuir un poc més que el masculí, amb 55 parades menys per 48 homes.

Des del sindicat UGT es fa al·lusió a l’increment dels contractes indefinits, ja que “sobre el total s’ha multiplicat per tres” prenent com a referència març de 2021 i el d’aquest 2024, i és que, s’han complit dos anys de vigència de la reforma laboral, la qual consideren que està aconseguint “reduir l’excessiva temporalitat a través de la creació d’ocupació de qualitat”.

Advertisements

Send this to a friend