Alcoi registra la taxa d’atur més alta de tot el 2023

Pràcticament el 70% de l'augment correspon al sector serveis

Alcoi registra la taxa d'atur
Font: Generalitat Valenciana.

El mes d’agost va tancar amb una nova pujada de la desocupació tant a Alcoi com a les nostres comarques de L’Alcoià i El Comtat. Es tracta del tercer augment consecutiu segons les dades del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora).

En el cas de la nostra ciutat, la xifra de l’atur és la més alta de tot aquest any 2023, després de registrar 133 aturats més –54 dones i 79 homes–, respecte al mes anterior. Quasi el 70% d’aquesta pujada correspon al sector serveis, amb 93 aturats més dels 133, una situació que es repeteix a nivell de les comarques.

Sobre això, el secretari autonòmic d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, Antonio Galvañ, ha assenyalat que les xifres en la Comunitat Valenciana se situen “en els valors habituals que se solen registrar durant aquest mes de l’any degut a la finalització de la campanya d’estiu”.

La indústria també ha registrat 25 aturats més, 14 en la construcció i 1 en l’agricultura, mentre que l’apartat de sense activitat econòmica s’ha mantingut estable.

Per rangs d’edat, l’augment més destacat s’ha produït en el de persones d’entre 25 i 44 anys, amb 77 aturats –41 dones i 36 homes–. La pujada a Alcoi és la més significativa de les nostres comarques, encara que les xifres de l’atur són més elevades a nivell generalitzat.

En global, a les comarques la pujada ha sigut de 255 persones –de les quals, 178 eren del sector serveis, 78 de la indústria, 21 en la construcció, mentre que en l’agricultura i en l’apartat de sense activitat econòmica ha descendit–, situant el total en 10.274. Així, a Onil l’increment ha sigut de 45 persones, de 33 a Ibi, de 29 a Muro, de 13 a Castalla, de 10 en Banyeres i de 4 a Cocentaina.

Send this to a friend