Alcoi registra la taxa d’atur més alta en el que va de 2023

S'ha registrat un increment de 59 persones, sent el més destacat de les nostres comarques a l'octubre

Alcoi registra la taxa d'atur més alta en el que va de 2023
Gràfic de l’evolució de la desocupació a Alcoi. | FONT: LABORA

El mes d’octubre no ha finalitzat amb bones dades per a la desocupació a Alcoi, amb un nou augment que ha elevat la taxa fins a la xifra més alta del que va de 2023, amb un total de 4.755 persones. Es tracta d’una dada molt similar al d’agost, quan va haver-hi un important increment respecte a juliol, fins a arribar als 4.753 aturats.

En el cas d’octubre, l’augment ha sigut de 59 persones, degut principalment al sector serveis, amb 59 persones més, a les quals cal afegir 12 en la indústria, mentre que en l’agricultura i en la construcció la desocupació ha baixat, amb 8 i 4 persones menys, respectivament.

A l’octubre va haver-hi un major increment de l’atur femení, amb 42 dones més, per 17 homes a Alcoi, amb un total de 2.901 dones desocupades a la nostra ciutat i 1.854 homes.

De les 59 persones més parades a l’octubre, 39 d’elles eren majors de 44 anys, mentre que en la resta de grups d’edat també s’ha produït un augment. Concretament, 13 persones més d’entre 25 i 44 anys i 7 en el cas dels menors de 25 anys, totes elles dones, ja que l’atur masculí en aquest rang va disminuir respecte a setembre.

Les dades globals de L’Alcoià i El Comtat es tradueixen en un augment de 20 persones, amb un total de 10.081, mentre que per municipis, l’atur ha disminuït en Banyeres, Castalla, Cocentaina, Ibi i Onil.

Igual que a Alcoi, a Muro l’atur ha pujat amb 15 persones més, situació també propiciada pels serveis.

Des d’UGT es considera que les dades de l’atur d’octubre “reflecteixen la necessitat d’establir mesures concretes i suport a la creació de l’ocupació amb noves tecnologies i indústries que asseguren una ocupació estable i segur que combata la desocupació a la comarca”.

Afigen la necessitat de posar l’accent en la parcialitat de l’ocupació i en la desocupació juvenil, femení i de llarga duració.

Send this to a friend