Alcoi registra la taxa d’atur més baixa des de gener de 2020

La desocupació disminueix notablement a la comarca, principalment gràcies als serveis

Alcoi registra la taxa d'atur més baixa des de gener de 2020
Evolució del atur a Alcoi.

Si bé els serveis va ser el sector que va disparar la taxa d’atur el mes d’agost, en el de setembre ha sigut aquest sector, el que ha propiciat una important baixada de la desocupació en tota la comarca.
En total, hi ha 432 persones parades menys respecte a l’anterior mes, i 247 d’elles corresponen als serveis; 119 a la indústria, 48 a la construcció i la resta a l’agricultura i a sense activitat econòmica, segons les dades de Labora.
Per sexes, hi ha hagut un major descens de l’atur femení, amb 222 dones enfront de 210 homes, però continua havent-hi una major desocupació entre les dones, amb 7.241 per 4.417 homes.
Així, hi ha un total de 11.658 aturats a les comarques de L’Alcoià i El Comtat.
Aquest descens és valorat positivament per UGT, ja que el sindicat considera que “es comença a notar el moviment de l’economia per la relaxació sanitària”.
De tots els municipis de la zona, en el qual s’ha registrat la major baixada d’aquesta dada el mes de setembre és Alcoi, i també, principalment gràcies als serveis, amb 136 persones del descens total de 216 que s’ha produït.
Li segueix la indústria amb 45 menys, la construcció amb 24, 8 menys hi ha en la construcció i 3 en sense activitat econòmica.
En total, hi ha 5.330 aturats a Alcoi, la qual cosa suposa la xifra més baixa des de gener de 2020, quan va haver-hi 5.093 aturats. Des d’aqueix moment, la xifra ha anat variant concorde als augments i descensos produïts, molt vinculats amb les restriccions i la situació sanitària.
Per edats, tant a la comarca com a Alcoi i en la majoria de municipis, en el rang en el qual més ha disminuït l’atur ha sigut en el de persones d’entre 25 i 44 anys, –293 de les 432 de la zona– encara que a nivell general, ha baixat en totes les edats.
La xifra de la desocupació també ha sigut menor a Ibi, amb 63 aturats menys; a Cocentaina, amb 41 menys; a Castalla i Muro amb un descens de 35 persones en cada localitat; així com en *Banyeres i Onil, amb 24 i 9 respectivament.

Send this to a friend