Alcoi renova un any més la seua aposta per la lectura

Aquest dijous se celebra el Dia del Llibre, amb descomptes i diverses activitats durant aquesta setmana

Alcoi renova un any més la seua aposta per la lectura
Presentació del llibre de Joaquín Reyes de l’any passat. | ARXIU

Aquest dijous, 13 d’abril, és la data triada enguany per a celebrar el Dia del Llibre a Alcoi, una commemoració que aquest 2023 està marcada per la dona, una temàtica que es reflecteix tant en el cartell anunciador, com en l’autora convidada, que és Elvira Cambrils, qui oferirà la xarrada ‘Dones que escriuen sobre dones’.

En el cas del cartell, és un disseny de Gilberto Dobón, del departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, i el tema del qual és la lectura femenina.

Respecte a Cambrils, la seua visita a la nostra ciutat serà el propi dia 13, quan a les 19 hores faça una xarrada a la Casa de Cultura.

Sobre aquesta autora, el director d’Arxius i Biblioteques, Josep Lluís Santonja assenyala que “ha guanyat diversos premis i està especialitzada en literatura femenina”. Afig que “moltes usuàries havien demanat que vinguera, i és la figura destacada del Dia del Llibre d’enguany”.

Comenta a més que l’ara escriptora, i ja professora jubilada, “reivindica la figura de María Cambrils, que és una feminista que estava pràcticament oblidada i que està rescatant després d’un treball de recerca”.

Aqueix mateix dia, el 13, serà quan els clients de les llibreries que s’han sumat al Dia del Llibre –Bretón, Cosmos, Detroit, Llorens, Natura, Pascual, Quaderns, Santonja, Tinta i Plantallibres– tinguen un 10% de descompte en les seues compres, i a més, rebran com a obsequi una edició especial no venal del llibre ‘Alcoi inèdit 1940-1980’ de Jorge Juan Tomás. Sobre aquesta publicació, Santonja indica que “és la segona part d’un projecte començat l’any 2019”. En el seu interior es recullen “les fotografies més significatives de Jorge Juan Tomás, un metge i col·leccionista que ha anat adquirint aquelles fotos que salen en el mercat o en qualsevol subhasta. És una persona que es dedica a conservar el patrimoni”.

Aquest llibre està conformat per unes “42 fotografies significatives del que ha passat a Alcoi amb una xicoteta explicació”, segons la informació oferida per Santonja.

Per al seu lliurament en el Dia del Llibre s’han realitzat 2000 exemplars, “que se solen esgotar en aqueix dia”.

La programació d’aquesta celebració va començar la passada, amb el tancament del club de lectura que va estar protagonitzat per Natàlia Gisbert “han acudit quasi 30 persones, que és una xifra molt bona”, apunta.

Les activitats continuen durant aquesta setmana, tal com apareix en la següent taula:

Alcoi renova un any més la seua aposta per la lectura

En el marc del Dia del Llibre, Josep Lluís Santonja fa referència a la “inquietud” que hi ha a la nostra ciutat a l’hora d’escriure i publicar llibres. Assenyala que “estem tornant a posar en marxa el grup d’escriptors, que feia uns 10 anys que no ens reuníem”. Així, s’ha decidit “crear un grup de treball de tots els autors per a començar a moure’s i treballar de cara a fer activitats, com una setmana literària i difondre tota l’activitat literària que hi ha a Alcoi, perquè fora de la nostra ciutat, Alcoi és un model”. Al voltant d’una vintena de persones conformen aquest grup, que té la intenció de reunir-se periòdicament per a reactivar el seu funcionament.

Send this to a friend