Alcoi s’entrega a la Mare de Déu dels Lliris

Aquesta vesprada és l'ofrena a la patrona i demà l'esperada Romeria

Alcoi s'entrega a la Mare de Déu dels Lliris
Presentació de la revista Lilia. XAVI TEROL

Alcoi honra de nou a la seua patrona, la Mare de Déu dels Lliris, en la celebració del 370 aniversari de la troballa miraculosa dels lliris en la muntanya Carrascal.
La ciutat es troba immersa en aquesta commemoració des de principis del mes de setembre i la programació entra en la seua recta final aquest cap de setmana amb dos de les actes més destacats.
En primer lloc, hui, és el volteig general de campanes per part de la Colla de Campaners d’Alcoi a les 12 hores, mentre que a les 18’30 hores serà l’eucaristia en la parròquia de San Mauro i San Francisco. Està previst que l’Arquebisbe de València, Enrique Benavent, la presidisca.
Posteriorment serà el trasllat de la imatge de la patrona fins a la plaça d’Espanya per a l’ofrena de flors, que comptarà amb la participació del Grup de Danses Carrascal, i nombrosos fidels.
La ‘crida’, que tanca l’ofrena, estarà a càrrec de Indalecio Carbonell.

ROMERIA A LA FONT ROJA
Demà s’espera viure, per fi, una romeria a la Font Roja plena, i que es puga dur a terme amb plena normalitat i que la climatologia respecte aquesta celebració, que donarà principi a les 6 hores amb la ‘*despertà’ i seguidament començarà el recorregut cap a la Font Roja, on la missa es preveu a les 12 hores, amb la participació del Cor d’Alcoi i posteriorment les actuacions de la Casa d’Andalusia i el Grup de Danses Carrascal.
Sobre aquest acte, un dels més esperats, recordar que l’any passat va estar marcat per la pluja, que va permetre la seua realització, però no el seu gaudi ple, mentre que en anys anteriors va estar marcat per la pandèmia, i remuntant-nos a abans de la crisi sanitària de la COVID-19, la pluja també va condicionar aquest acte en honor a la Verge dels Lliris.
Per a pujar a la Font Roja es disposarà d’un servei d’autobús, des de les 6’30 hores fins a les 18 hores, en horari ininterromput, cada 20 minutos.
La parada estarà situada al carrer Sant Tomàs, i el cost és de 2 euros, excepte per a jubilats i menors de 4 anys, per als qui és gratuïta.

ACTES PREVIS
Prèviament, aquest dilluns es va presentar la revista Lilia en el Círculo Industrial, donant per iniciada la setmana gran dedicada a la patrona.
La presidenta de l’Arxiconfraria Verge dels Lliris, Reme Perelló, també cronista i coordinadora d’aquesta publicació va explicar que *Lilia “ens acosta a l’actualitat de l’arxiconfraria” i que inclou reportatges, articles i es difon el programa en honor a la patrona.
La portada és obra de Elio Hellín, estudiant de l’EASD Alcoi.
Com a novetat, aquest any primer es va procedir al lliurament de premis als guanyadors del concurs de dibuix infantil del passat dissabte, perquè els més xicotets pogueren anar-se més prompte a casa.
El dimarts va ser el pregó, a càrrec de Jorge Miró, canceller secretari general de l’Arquebisbat de València i *Canónido de la Santa Església Catedral, acte que va donar pas en els següents dies al tridu, que va finalitzar ahir.

El pregó pronunciat per Jorge Miró. XAVI TEROL

Send this to a friend